Lezzetli ve pratik bir börek tarifi arıyorsanız, patlıcanlı börek tam size göre. Hazır yufka ile kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, sofralarınıza çıtır bir lezzet katacak. İşte, adım adım patlıcanlı börek yapımı.

Çıtır çıtır bir börek tarifi mi arıyorsunuz? Patlıcanlı börek, hazır yufka ile kolayca yapabileceğiniz ve lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak bir tarif. Kahvaltı sofralarınıza farklı bir tat katmak için işte, adım adım patlıcanlı börek tarifi.

Hazır yufka ile yapabileceğiniz lezzetli bir börek tarifi arıyorsanız, patlıcanlı börek tam size göre. Hem pratik hem de çıtır çıtır olan bu tarifle, sofralarınıza yeni bir tat katabilirsiniz. İşte, kolayca hazırlayabileceğiniz patlıcanlı börek yapımı.

Malzemeler

Börek İçin:

1 kilo yufka (6 adet)
2 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 fincan sıvı yağ
1 çay bardağı su

İç Harcı İçin:

1 kilo doğranmış patlıcan
1 adet kuru soğan
8-10 adet doğranmış biber
4 adet doğranmış domates
4 diş doğranmış sarımsak
Sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Hazırlanışı

1. İç Harcın Hazırlanması

Öncelikle patlıcanları ve tüm sebzeleri bir tavada sıvı yağda kavurun.
Üzerine baharatları ekleyin ve karıştırarak pişirin. İç harcı soğumaya bırakın.

2. Yufka Karışımının Hazırlanması

Yufkayı ıslatmak üzere yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve suyu bir kapta birleştirip çırpın.

3. Yufkaların Hazırlanması

Yufkayı tezgaha serin ve karışımın bir kısmını yufkaya döküp ıslatın.
Üzerine diğer kat yufkayı serin ve bu katı ıslatmayın.
Yufkayı 8 eşit parçaya bölün.

4. Böreklerin Sarılması

Her parçanın geniş kısmına patlıcanlı iç harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
Sardığınız börekleri fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerlerine kalan karışımdan sürün.

5. Pişirme

Börekleri önceden 180 derece ısıtılmış fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.

Servis Önerisi

Bu pratik ve lezzetli patlıcanlı börek tarifiyle, misafirlerinizi ve ailenizi şaşırtın. Hazır yufka kullanarak hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem zaman kazandırır hem de sofralarınıza çıtır bir lezzet katar. Patlıcanın bu eşsiz kullanımı, herkesin favorisi olacak.

İpuçları:

Patlıcanları tuzlu suda bekleterek acısını alabilirsiniz.
Yufkaların daha çıtır olması için fırın tepsisinin altını yağlayabilirsiniz.
İç harcı zenginleştirmek için beyaz peynir veya kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Patlıcanlı börek tarifi ile kahvaltılarınızı renklendirin. Hazır yufka ile kolayca yapabileceğiniz bu lezzetli börek, sofralarınıza çıtır bir tat katacak. Kolay ve pratik bu tarif ile herkesin favorisi olacak patlıcanlı böreklerin tadını çıkarın. Afiyet olsun!