Sağlıklı ve lezzetli bir Akdeniz klasiği olan şakşuka, sofralarınızı renklendirecek. Bu tarif, patlıcan ve biberi domates sosuyla birleştirerek ağızda dağılan bir lezzet sunuyor. Hem kolay hem de doyurucu bir tarif arayanlar için ideal.

Şakşuka, özellikle sebze ağırlıklı beslenmeyi tercih edenler için mükemmel bir seçenek. Bu tarif ile patlıcanları kızartarak ve ardından domatesli bir sos içinde pişirerek muhteşem bir lezzet elde edebilirsiniz. İşte, sağlıklı ve lezzetli şakşuka yapmanın yolları.

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz şakşuka tarifi, Akdeniz mutfağının vazgeçilmezlerinden. Bu tarifle, çıtır çıtır patlıcan ve biberleri, aromatik domates sosuyla buluşturarak herkesi büyüleyecek bir yemek yapabilirsiniz. Hadi mutfakta bu lezzetli serüvene başlayalım.

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

MALZEMELER

4 tane patlıcan
1 yemek kaşığı yağ
1 tane soğan
4 diş sarımsak
3 tane yeşil biber
3 tane domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı kaynar su
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Kızartmak için sıvı yağ

TARİF

Patlıcanları küp küp doğrayın ve bir kabın içine alarak tuzlu suda bekletin.
Biberleri, domatesleri ve soğanları doğrayın.
15 dakika bekletilen patlıcanları kurulayın.
Tavada sıvı yağda kızartın ve kağıt havluya dizin.
Başka bir tavada sos için yağ ile soğan ve sarımsakları kavurun.
Biberleri ekleyin ve kavurun.
Üzerine baharatları ve salçayı ekleyip karıştırın.
Patlıcanları sosun üzerine koyun ve karıştırın.
Arzuya göre kıyılmış maydanoz ile servis edin.

Şakşuka tarifi, Akdeniz ve Türk mutfaklarının en beğenilen yemeklerinden biri olarak sofralarınıza sağlık ve lezzet katacak. Bu kolay ve doyurucu tarif ile patlıcan, biber ve domatesin mükemmel uyumunu keşfedin. Hem sağlıklı hem de lezzetli bu yemeği deneyin ve ailenizi bu enfes lezzetle şımartın. Herkese afiyet olsun!