Kadayıfın karamelize lezzetiyle tanışmaya hazır mısınız? Ev yapımı ekmek kadayıfı tarifi ile misafirlerinizi mest edecek, kaymakla muhteşem uyumuyla damağınızda unutulmaz bir tat bırakacak.

Pastanelerin gizli kalmış ekmek kadayıfı tarifi artık evinizde! Bu kolay ve lezzetli tarifle, kadayıf yapmanın püf noktalarını keşfedin ve tatlı sofralarınıza yeni bir soluk getirin.

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Karamelize tadıyla ekmek kadayıfı, özel günlerinizin ve bayram sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Evde hazırlayacağınız bu enfes tarif ile herkesin beğenisini kazanmaya hazır olun.

MALZEMELER

Ön maya için:

1/2 çay bardağı ılık su
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı kuru maya

Hamur için:

2 adet yumurta
60 gram tereyağı
2 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı ılık su
1/2 çay kaşığı tuz
6 çay bardağı un

Islatmak için:

1 yemek kaşığı pekmez
2 su bardağı su

Şerbeti için:

3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

TARİF

Derin bir karışma kabının içine ılık su, toz maya, pekmez ve unu koyarak güzelce karıştırın ve ön mayayı 10 dakika kadar bekletin. Köpüklü bir kıvama geldiğinde ön mayanız hazır demektir.
Ön mayanın üzerine, yumurta, pekmez, ılık su, tuz ve yumuşamış tereyağını ve unu ekleyin ve mikserle en az üç dakika karıştırın.
Daha sonra hamuru bir spatula ya da tahta kaşık yardımıyla 2 dakika boyunca çırpın.
Hazıradığınız hamuru 40 dakika boyunca mayalanmaya bırakın.
Büyük bir tepsiye yarım çay bardağı sıvı yağ döküp mayalanmış hamuru içine alın.
Elinize bir sıvı yağ sürüp hamuru ortaya doğru katlayarak havasını çıkarın ve sonra hamuru ters çevirip tepsiye elinizle yayın ve tepsi mayası için yarım saat dinlendirin.
Kabarmış hamuru önceden ısınmış alt üst ayar 190 derece fırında altı ve üstü iyice kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.Ekmek iyice soğuduktan sonra ıslatma işlemine başlayabilirsiniz. Islatmadan önce ekmeğin tersini çevirin ve daha büyük bir tepsiye alın.
Ekmeği ıslatmak için pekmez ile suyu karıştırın ve her yerini ıslatacak şekilde bir kaşık yardımıyla azar azar ekmeğin üzerine dökün.
Şerbet için bir tencerenin içinde şekeri karıştırarak eritin ve karamel haline getirin.
Şeker eriyince tencereyi ocağın üzerinden alıp sıcak suyu ve limon suyunu ekleyin, sonra tekrar ocağın üzerine alıp 25 dakika kaynatmaya devam edin.
Bu sırada şeker içinde sertleşmiş olacaktır, kaynadıkça şeker eriyecektir. Şerbet iyice kaynadıktan sonra ocağı kapatın.
Şerbetin ilk sıcağı çıktıktan sonra ekmeğin üzerine bir kaşık yardımıyla azar azar dökün.
Ekmek kadayıfını en az 2 saat beklettikten sonra kaymak ile servis edebilirsiniz.

Ev yapımı ekmek kadayıfı, karamelize tadı ve kaymakla olan mükemmel uyumuyla, her tatlı severin favorisi olmaya aday. Bu tarifle, pastanelerin sırrını evinize taşıyın ve her ısırıkta tatlı bir hikayenin parçası olun. Ekmek kadayıfı yapmanın püf noktalarını keşfettikten sonra, bu lezzeti istediğiniz zaman evinizde yeniden yaratmanın keyfini çıkarın. Deneyimlerinizi ve tadım notlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. Herkese afiyet olsun!