Evde ağızda dağılan, pastane usulü un kurabiyesi yapmak isteyenler için işte adım adım kolay bir tarif! Hem pratik hem de uzun süre tazeliğini koruyan bu kurabiyeler, çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak.

Klasik lezzetlerden vazgeçemeyenler için un kurabiyesi tarifi! Bu basit tarifle, pastane tadında kurabiyeler yapabilir, aileniz ve misafirleriniz için harika ikramlar hazırlayabilirsiniz.

Un kurabiyesi, çay saatlerinin ve özel günlerin olmazsa olmazıdır. İster sade ister pudra şekeriyle, herkesin beğenisini toplayan bu kurabiye, ev yapımı tariflerin en gözdesi.

MALZEMELER

125 margarin veya tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı nişasta
2 buçuk su bardağı un

TARİF

Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi

Uygun bir kap içerisine oda sıcaklığında yumuşamış margarin, sıvı yağ, pudra şekeri alınır karıştırılır.
Üzerine nişasta ve unu azar azar ilave edilerek bir yandan hamur kıvam alıncaya iyice yoğurulur. Bu aşamada unu yavaş yavaş ilave etmelisiniz.
Yoğurulan hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.
Avuç içinde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş veya çok hafif yağlanmış tepsiye dizilir.
Kurabiyeler önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika altı çok hafif pembeleşince üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.
Fırından çıkan kurabiyeler iyice ılıktan sonra servis edilir.