Yoğurtlu kek, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem hafif hem de doyurucu bu kek, misafirleriniz tarafından çok beğenilecek.

Klasik kek tariflerinden sıkıldıysanız, yoğurtlu kek ile mutfakta yeni bir soluk getirebilirsiniz. Hem ekonomik hem de kolay olan bu tarif, herkes tarafından rahatlıkla yapılabilir.

Yoğurtlu kekin püf noktaları nelerdir? Malzemeleri nasıl kullanmalısınız? İdeal pişirme süresi kaç dakikadır? İşte yoğurtlu kek yaparken bilmeniz gereken her şey bu rehberde.

YOĞURTLU KEK MALZEMELERİ

3-3.5 su bardağı un
3 adet yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı yoğurt (sulu kıvamda)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

Pudra şekeri
Meyve parçaları (isteğe göre)

YOĞURTLU KEK TARİFİ

Yumurtaları kırdığınız kabın içine toz şeker ekleyin. Mikser ile karıştırın. Ardından vanilya, sıvı yağ ve yoğurdu ilave edin. Karıştırma işlemine devam edin. Sonrasında kabartma tuzunu da ekleyip unu azar azar ilave edin. Bu esnada çırpmayı unutmayın.

Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi

Kek kalıbını unlayıp yağlayın. Hazırlanan harcı kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında keki 30-40 dakika kadar pişirin. Kek piştiğinde soğumaya bırakın. Soğuduğu zaman üzerine pudra şekeri ve meyve parçaları ilave edebilirsiniz.

Yoğurtlu kek, lezzeti ve pratikliği ile herkesin beğenisini toplayan bir tatlıdır. Pudra şekeri ve meyve parçaları ile süsleyerek sunabileceğiniz bu kek, tatlı ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde karşılar. Afiyet olsun...