Ev yapımı paskalya çöreği ile tanışmaya hazır mısınız? Bu tarifimiz, mahlep aromasıyla baharı müjdeleyen ve ılık sütün maya ile dansı sonucu ortaya çıkan yumuşacık bir lezzet vaat ediyor. Paskalya sabahlarınıza anlam katmak için ihtiyacınız olan tüm detaylar bu yazımızda gizli.

Mis gibi kokusuyla pastanelerin vazgeçilmezleri arasında yer alan paskalya çöreği evde de kolayca hazırlanabiliyor. Bu paskalya çöreği tarifi favori lezzetlerinizden olacak.

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Paskalya çöreği yumuşacık kıvamı ve enfes lezzetiyle gönüllere taht kuruyor. Bu eşsiz tatlının yapımının zor olduğu düşünülse de oldukça kolay bir şekilde hazırlanabiliyor. Evde hazırlanan pratik paskalya çöreği tarifi hem sizin hem de sevdiklerinizin mutlu olmasını sağlayacak.

MALZEMELER

1 su bardağı ılık süt ve su karışımı
1 yemek kaşığı toz maya
5-6 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
3 yumurta
125 gr eritilmiş tereyağı
2 tatlı kaşığı mahlep

Üzeri için

Yumurta sarısı
File fındık

TARİF

Mayayı ılık su ve süt karışımına ekleyip eritin. Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın.
Mayalı karışım, şeker, tuz, yumurtalar, eritilmiş tereyağı ve mahlebi ekleyip karıştırın.
Malzemeler özleşip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp hamur iki misli kabarana kadar mayalandırın.
Hamuru üç eşit parçaya bölün. 20 cm uzunluğunda rulo hamurlar hazırlayın. Bir ucundan birbirine yapıştırıp saç örgüsü şeklinde örün ve diğer uçlarını birleştirin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp file fındık serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.