Lezzetli bir ıslak kek tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Pastane usulü tam ölçülü bu tarifle, evde kolayca enfes bir ıslak kek yapabilirsiniz. İşte kıvamı ve ıslaklığı tam, lezzeti garantili ıslak kek tarifi...

Misafirlerinize pastane tadında bir ıslak kek ikram etmek ister misiniz? Bu tam ölçülü ve pratik tarifle, mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Hem kolay hem de lezzetli bu tarifle, ıslak kek yapmanın keyfini çıkarın. İşte detaylar...

Pastane usulü tam ölçülü ve lezzeti garantili ıslak kek tarifimizle, evinizde kolayca bu nefis tatlıyı yapabilirsiniz. Misafirlerinizi ve ailenizi şaşırtacak bu tarif, tam kıvamında ve ıslaklığı mükemmel bir kek sunuyor. İşte adım adım yapılışı...

Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi Süt yerine bu malzemeyi koyduğunuzda poğaçalar kabarmaya doymuyor! Bayatlamayan poğaça tarifi

Malzemeler

2 su bardağı un
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Kakaolu sos için malzemeler

1 su bardağı şeker
2 çay bardağı kakao
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt

KAKAOLU ISLAK KEK YAPILIŞI

İlk olarak kek kısmını hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için ise 3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri köpürtene kadar çırpıyor ve üzerine bir bardak süt ve bir çay bardağı sıvı yağı ilave ettikten sonra tekrar karıştırıyoruz. Ardından 4 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı da ilave ederek karıştırmaya devam edin. Son olarak 2 su bardağı unu da ekleyip tüm malzemeleri güzelce karıştırıyoruz. Hazırladığınız ıslak kek hamurunu borcama alıp yaklaşık 30 dakika kadar 165 derece fırında pişirin.
Kek kısmını hazırladıktan sonra sıra sosuna geldi. Bunun için bir su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı sıvı yağı, 2 yemek kaşığı kakaoyu ve 2 su bardağı sütü derin bir kapta çırpın. Ardından karışımı tencereye alın ve kısık ateşte iyice ısınana kadar ısıtın ve ocaktan alın. Kaynamamasına özen gösterin. Islak kek sosunu soğumaya bırakın.
Kek ve sosu birleştirin. Pişen keki dinlendirdikten sonra, sos ılık olacak halde dilimlediğiniz kekin üzerine eşit bir şekilde paylaştırın. İsterseniz Hindistan cevizi, ceviz ya da fındık kullanarak süsleyeceğiniz ıslak kekiniz hazır. Afiyet olsun.

KAKAOLU ISLAK KEK TARİFİNİN PÜF NOKTALARI

Islak kek tarifleri, az malzeme kullanıp harikalar yaratmak isteyenlerin sıklıkla başvurdukları bir tarif. Çaylı, cevizli, vişne soslu gibi birçok çeşidi bulunsa da en çok tercih edileni basit ıslak kek tarifi. Güzel bir ıslak kek yapmanın püf noktasında en büyük iş, ıslak kek sosuna düşüyor. Kekin son derece ıslak olması için sosun kıvamının yerinde olması gerekiyor.
Islak kekinizi fırından çıkarır çıkarmaz üzerine sosunu hemen dökmeyin. Yaklaşık 3 - 4 dakika kadar dinlendirdikten sonra keki dilimleyin. Ardından sosu dökmeye başlayın. Islak kek sosunu bol dökün ve her bir diliminin tamamen ıslandığından emin olun. Keki ıslattıktan sonra yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin.

Bu pastane usulü tam ölçülü ıslak kek tarifiyle, evde lezzetli ve kıvamında bir kek hazırlayabilirsiniz. Misafirlerinizi ve ailenizi bu enfes tatlıyla mutlu edin. Deneyin ve lezzet dolu anlar yaşayın. Afiyet olsun!