Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi

Kurabiye yapmanın sırrını keşfedin! Bu enfes un kurabiyesi tarifiyle, ağızda dağılan lezzetler yaratın ve sevdiklerinizi şaşırtın.

Evde un kurabiyesi yapmanın inceliklerini öğrenmeye hazır mısınız? Pastane usulü bu tarif, her adımda size rehberlik edecek.

Annelerimizin mutfak sırlarını paylaşıyoruz: Ağızda dağılan, oda sıcaklığında tereyağıyla yapılan enfes un kurabiyesi tarifi burada!

MALZEMELER

1adet yumurta
200 gram oda sıcaklığında tereyağı (14 yemek kaşığı)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 yemek kaşığı buğday nişastası

Servisi için:

2 yemek kaşığı pudra şekeri

TARİF

200 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını derin bir yoğurma kasesine aktarın.
Üzerine 1 adet yumurta ve 1 çay bardağı sıvı yağını da ekledikten sonra pürüzsüz bir kıvam olana kadar çırpın.
1 su bardağı pudra şekeri, 5 yemek kaşığı buğday nişastası, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve 3 su bardağı unu azar azar ekleyin.
Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Kurabiye hamurundan büyükçe bir parça alın ve tezgahın üzerinde yuvarlayarak 2 parmak kalınlığında rulo şekline getirin.
Kenar kısımlarını kesin. Ardından üzerinden çatal yardımıyla geçerek şekil verin.
Bıçak yardımıyla 3 parmak genişliğinde parçalar kesin. Fırın tepsisine aktarın.
Üzerleri hafif kızarıp renk alana kadar önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
Soğuttuktan sonra pudra şekeri eleyin.
Ardından servis edin.

İşte bu kadar! Artık siz de kendi mutfağınızda pastane kalitesinde un kurabiyeleri yapabilirsiniz. Bu kolay ve lezzetli tarifle, hem geleneksel tatları yaşatın hem de yeni lezzetler keşfedin. Kurabiye yapmanın keyfi ve gururuyla, sevdiklerinizle beraber bu harika lezzetin tadını çıkarın.