Evde pastane tadında tuzlu kurabiye yapmanın sırrını keşfedin! Sadece 50 dakikada hazırlayabileceğiniz bu kıtır kıtır kurabiye tarifi, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi şaşırtacak. Kolay ve lezzetli bu tarifle, çay saatlerinizi şenlendirin.

Çay saatlerinizin ve misafir sofralarınızın yıldızı olacak bir tarif arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Kıtır kıtır tuzlu kurabiye tarifi ile evde pastane lezzetinde kurabiyeler yapabilir ve herkesi mutlu edebilirsiniz. İşte adım adım yapılışı...

Pastane lezzetini evinize taşıyan bu tuzlu kurabiye tarifi ile tanışın. Kıtır kıtır dokusu ve lezzetiyle çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte evde kolayca yapabileceğiniz tuzlu kurabiye tarifi...

Malzemeler

Hamur Malzemeleri:

125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 yumurta akı
2,5 su bardağı un

Üzeri İçin:

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu

Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Hamurun Hazırlanması:

Derin bir kaba oda sıcaklığında erimiş tereyağını alın.
Üzerine sıvı yağı, üzüm sirkesini, tuzu, şekeri ve yumurta akını ekleyin.
Tüm malzemeleri karıştırarak orta yumuşaklıkta bir hamur yapın.

Şekillendirme:

Hamuru dilediğiniz şekillerde şekillendirin.

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Üzeri İçin Hazırlık:

Şekillendirdiğiniz hamurların üzerine yumurta sarısı sürün.
Üzerine susam ve çörek otu serpin.

Pişirme:

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Servis:

Kurabiyeler piştikten sonra fırından çıkarıp ılımaya bırakın.
Ilıyan kurabiyeleri servis tabağına alın ve misafirlerinize veya sevdiklerinize ikram edin.

Bu kıtır kıtır tuzlu kurabiye tarifi, çay ve kahvenin yanında harika gidecek ve misafirlerinizin beğenisini kazanacak. Ayrıca, evde yapması kolay ve eğlenceli. Denemenizi tavsiye ederiz. Afiyet olsun!