Dereotlu ve peynirli poğaça, hem kıyır kıyır yapısıyla hem de enfes lezzetiyle herkesin beğenisini toplayacak. Bu tarif ile evde pastane lezzetinde poğaçalar yapabilirsiniz. İşte dereotlu peynirli poğaça yapmanın püf noktaları ve adım adım tarifi.

Bu tarif, dereotunun ve peynirin muhteşem uyumu ile kıyır kıyır poğaçalar yapmanızı sağlayacak. Kolay malzemeler ve pratik adımlar ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Dereotlu peynirli poğaça, çay saatlerinizin ve kahvaltıların yıldızı olacak.

Evinizde mis gibi poğaça kokusu ile uyanmaya hazır mısınız? Dereotlu ve peynirli poğaça tarifimiz, sizlere adım adım evde nasıl pastane tadında poğaça yapabileceğinizi gösterecek. Bu tarifi deneyin ve ailenizle birlikte kıyır kıyır poğaçaların keyfini çıkarın.

MALZEMELER

250 gram tereyağı
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1,5 büyük çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1/2 demet dereotu
1 çay kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
6 – 6,5 su bardağı un

İçi için:

100 gram beyaz peynir
1 adet yumurta akı

Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam

TARİF

Tereyağı, sıvı yağ, yumurtalar ister elle ister mikserle karıştırın.
Tuz, mahlep, şeker, kabartma tozu ve unu da ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Dereotu da eklendikten sonra hamurumuz hazır. Hamuru istediğiniz büyüklüğe göre tercihen 15-18 parçaya bölün. Hamurları yuvarlayıp yassılaştırın.
Ortalarına çırpılmış yumurta beyazı ve beyaz peynir karışımını ekleyip şekil verin (yumurta beyazı peynirin dışarı sızmasını engelleyecektir).
Üzerlerine yumurta sarısı ve susam serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15- 20 dakika pişirin.