Kedidilli tiramisu, kahve severlerin favori tatlısıdır. Bu tatlıyı evde yapmak çok kolay. Sadece birkaç malzeme ve basit bir yapılış ile kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. 

Mutluluğunuza mutluluk katan, ağızda eriyen ipeksi kremasıyla kedidilli tiramisuyu evde, pastaneden şeflerin elinden çıkmışcasına biz yapıyoruz. Kahvenizi alın ağzınızda eriyen Tiramisunun tadını çıkartın.

Kedidilli Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

4 su bardağı Süt

 2 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı mısır nişastası

1 su bardağı şeker

250 gram taze beyaz peynir

1 paket vanilin

1 paket kedi dili bisküvi

Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi

1 su bardağı sıcak su

1,5 tatlı kaşığı granül kahve

1 çorba kaşığı kakao

Kedidilli Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin tencereye sütü koyunuz. İçerisine un, mısır nişastası, şeker, vanilyayı ve yumurta sarılarını atıp iyice çırpınız.

Sonra ocakta sürekli karıştırılarak pişirilir. Koyu kıvama gelince ocaktan alıp biraz soğuyunca içerisine taze beyaz peynir ilave edilerek çırpın.

Küçük bir kapta su ve kahve harmanlayın. Geniş bir borcamın içine tüm yüzeyi kaplayacak şekilde kedi dili bisküvilerini hazırladığınız kahveli suya bandırın yan yana gelecek şekilde dizin.

Üstünü önceden hazırladığınız krema ile tekrar sürülür, üzerine bir kat daha kedi dili bisküvi ve son önünde üzeri krema ile bulanır.

Bir spatula yardımı ile üstü dış görünüşe hitap edecek şekilde düzeltildikten sonra buzdolabında en az 2 saat, tercihen 1 gece beklettikten sonra üzerine kakao dökülür ve servis tabaklarına alınır.