Lezzetli ve pratik bir tatlı arayışındaysanız, bu irmik helvası tarifi tam size göre. Adım adım anlatılan püf noktalarıyla, tatlısında ustalık yapacaksınız.

Misafirlerinizin ve ailenizin beğenisini toplayacak bu irmik helvası tarifi, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Her yemeğin sonunda tatlı bir finale hazır olun.

Geleneksel tatlarımızın baş tacı irmik helvasını, sırlarıyla birlikte sizlerle paylaşıyoruz. Hem kolay hem de damak çatlatan bu tarif, herkesin favorisi olacak.

İRMİK HELVASI TARİFİ

MALZEMELER

1 su bardağı ölçüsünde irmik 
1 su bardağı ölçüsünde şeker
1 su bardağı ölçüsünde su
Yarım su bardağı ölçüsünde sıvı yağ ya da tereyağ
Yarım çay bardağı ölçüsünde dövülmüş fındık ya da çam fıstığı
Yarım çay bardağı ölçüsünde kuş üzümü
İsteğe bağlı tarçın

İRMİK HELVASI YAPILIŞI

İlk olarak bir tavanın içerisine sıvı yağ aldıysanız sıvı yağ kızarana kadar; eğer tereyağ aldıysanız da, tereyağ eriyip kızana kadar bekleyin. 
Erimiş olan yağın üzerine irmiğinizi ekleyin. Kısık ateşle beraber sürekli karıştırarak irmiğinizi kavurun. İrmiğinizin hafif renk değiştirmesi bu noktada önemli. 
Ayrı bir tava içersinde çam fıstıklarını ya da dökülmüş fındıklarınızı hafifçe kavurmaya başlayın. 
Kavrulmuş olan irmiğinizin üzerine suyu ve şekerinizi ekleyin. 
Karıştırarak tekrardan şeker eriyene kadar pişirin. Şeker eridikten ve suyunu çektikten sonra kavrulmuş fıstık ve beraberinde kuş üzümüzü ekleyin. 
Birkaç dakika daha orta ateşte karıştırarak pişirin.
Ocaktan aldıktan hemen sonra üzerine tarçın serperek misafirlerinize servis yapabilirsiniz.

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Bu özel irmik helvası tarifiyle, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerini evinize taşıyacaksınız. Pratik ve ayrıntılı anlatımıyla herkesin kolayca yapabileceği bu tarif, tatlı sofralarınızın yıldızı olacak. Misafirleriniz ve aileniz bu lezzeti unutamayacak. Herkese afiyet olsun!