Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve herkesin bayılacağı tahin helvası tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Sadece 4 malzeme ile ağızda dağılan bu nefis tahin helvası, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. İşte adım adım hazırlanışı.

Ağızda dağılan ve sadece 4 malzeme ile hazırlanan bu tahin helvası tarifi, herkesin favorisi olacak. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tatlı, özellikle çay saatlerinize mükemmel bir eşlikçi olacak. İşte tarifin detayları...

Tatlı krizlerinize hızlı ve lezzetli bir çözüm mü arıyorsunuz? Bu 4 malzemeli tahin helvası tarifi tam size göre! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu helva, ağızda dağılan kıvamı ve nefis tadıyla herkesin beğenisini kazanacak.

4 MALZEMELİ TAHİN HELVASI TARİFİ

MALZEMELER

50 gram tereyağı
2 su bardağı un
1 çay bardağı tahin
1 su bardağı pudra şekeri

4 MALZEMELİ TAHİN HELVASI TARİFİ

1- Tereyağını, yapışmaz bir tavada kısık ateşte eritin.

2- Un ekleyip, hafifçe renk değişene kadar kavurun.

3- Ardından pudra şekeri ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun.

4- Ocağı kapatıp tahini ilave edin, karışımı pürüzsüz bir kıvama gelene kadar iyice karıştırın.

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

5- Hazırladığınız tahin helvasını streçle kaplı bir kaba aktarın, iyice bastırarak şekil almasını sağlayın.

6- Bir gece boyunca buzdolabında dinlendirin.

7- Ertesi gün dilimleyerek, kolay tahin helvasının tadını çıkarabilirsiniz.

İşte karşınızda, hem pratik hem de lezzetli tahin helvası tarifi. Sadece 4 malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu basit ve lezzetli tarif, tatlı saatlerinizi daha da özel kılacak. Deneyin ve bu özel lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!