Alman pastası, hem misafir ikramlıklarında hem de özel günlerde tercih edilen, kremalı ve yumuşak bir pandispanya keki ile hazırlanır. İşte evde kolayca yapabileceğiniz Alman pastası tarifi!

5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor 5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor

Kolay pasta tarifleri arasında yer alan Alman pastası, lezzetli kreması ve pudra şekeri ile mükemmel bir tatlıdır. Bu tarif ile adım adım nasıl hazırlayabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

ALMAN PASTASI TARİFİ

MALZEMELER

2 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
3 çay bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu

Kreması için:

500 ml süt
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

TARİF

Derin bir kapta 2 adet yumurta ile 1,5 çay bardağı şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
Daha sonra kalan malzemeleri yani süt, un, sıvı yağ, kabartma tozunu ekleyerek kekin hamurunu oluşturun.
Hamuru yağlamış olduğunuz tepsiye ya da kalıba dökün.
Keki 160 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakın ve bu arada kremasını hazırlayın.
Krema için tereyağı ve vanilya hariç yukarıda belirtilen malzemeleri bir tencereye ekleyerek koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Koyulaştıktan sonra tereyağı ve vanilyasını ekleyerek karıştırıp ocaktan alıyoruz.
Krema hazır olduğunda kekinizi ortadan ikiye bölün.
Keklerin arasına tüm kremayı dökün ve eşit olarak yayın.
Kekin üst kısmını kapatın ve en üstüne pudra şekeri serpin.
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.