Osmanlı saraylarında yüzyıllardır pişirilen Çeşm-i Nigar çorbası, lezzetli ve kolay hazırlanan bir tariftir. Misafirlerinize sunabileceğiniz bu özel çorbayı evinizde deneyin.

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

Çeşm-i Nigar çorbası, Osmanlı saray mutfaklarının en seçkin lezzetlerinden biridir. Bu geleneksel çorba tarifini uygulayarak tarihî bir lezzet deneyimi yaşayabilirsiniz.

Saraylardan gelen bir lezzet olan Çeşm-i Nigar çorbası, soğuk kış günlerinde iç ısıtan, besleyici ve lezzetli bir seçenektir. Şimdi bu eski tarifi modern mutfaklarınıza taşıyın.

MALZEMELER

1 soğan
1 kaşık un
Yarım çay bardağı yağ
1 bardak kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
5 bardak su

Terbiyesi:

1 yumurtanın sarısı
1 bardak süt
Yarım limonun suyu

TARİF

Tencerede soğanı rendeleyerek yağ ile kavurun.
Mercimekleri ekleyip kavurun.
Unu da ekleyerek kavurmaya devam edin.
Diğer malzemeleri de ekleyin ve karıştırın.
Ağzı kapalı olarak kaynatın.
Ocağı kapatıp çorbayı blenderdan geçirin.
Terbiye malzemelerini bir kasede çırpın.
Ocaktaki çorbadan bir kepçe alıp terbiyeye azar azar katın.
Terbiye ılık olunca çorbaya karıştırarak ekleyin.
En kısık ayarda kaynatıp ocaktan alın.