Geleneksel tatlılarımız arasında özel bir yere sahip olan un helvası, cevizin eşsiz dokunuşuyla sofralarınızda fark yaratacak. Osmanlı saraylarından günümüze ulaşan bu tarif, herkesin favorisi olmaya aday.

Pratik, leziz ve tarih kokan un helvası tarifi ile mutfakta fark yaratmaya hazır mısınız? Bu rehber, cevizli un helvasını adım adım yapmanız için size en kolay yolunu gösteriyor.

Üç malzemeyle evde saray lezzetleri yaratmaya ne dersiniz? Cevizli un helvası, Osmanlı saraylarından günümüze uzanan eşsiz bir tatlı tarifi ile sofralarınızı zenginleştirecek.

UN HELVASI TARİFİ:

MALZEMELER

2,5 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

2 buçuk su bardağı su
1 buçuk su bardağı toz şeker

YAPILIŞI

Öncelikle helvaya şerbetini yaparak başlayın.

Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi Herkesin favorisi olan lezzet: Sadece 10 dakikada hazırlanan Mozaik Pasta tarifi

Tencereye şekeri ve suyu ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın.

Şerbet koyu kıvama geldiğinde kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Daha sonra yeni bir tencere alın, içerisine sıvı yağı ve unu ekleyerek karıştırın.

Unun kokusu çıkmaya başlayınca ocağın altını kısın sonrasında kavurma işlemine devam edin. 

Unun rengi koyulaştığında şerbeti ocaktan alın ve unun üzerine dökün.

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta aynı şerbeti dökerken aynı zamanda unun da topaklanmadan hızlıca karıştırılması gerektiğidir. 

Unun şerbeti çekene kadar hızlıca karıştırmaya devam edin.

Kaşığın arka tarafıyla bastırarak un helvasını hazır hale getirin. 

Helvayı ocaktan alın ve ılık hale geldiğinde istediğiniz şekli verebilirsiniz.

Üzerine ekleyeceğiniz ceviz ile muhteşem bir sunum yapabilirsiniz.

Püf Noktaları

Unu rengi dönene kadar kavurmalısınız.
Daha fazla kavurarak yakmamalısınız.
Yukarıdaki ölçüler için unu 15 dakika kavurmak yeterli geldi ancak siz yarım ölçü yapacaksanız 10 dakika kadar kavurabilirsiniz.
Unun üzerine suyu eklerken topaklanmamasına dikkat etmelisiniz.
Dilerseniz helvanızın yanında dondurma servis edebilirsiniz.

Bu basit ama lezzetli cevizli un helvası tarifi ile tarih boyunca Osmanlı saray mutfağının seçkin lezzetlerinden birini evinizde yeniden canlandırabilirsiniz. Her adımı kolayca takip ederek, evde tatlı yapmanın keyfini çıkarın. Afiyet olsun!