Tarihi Osmanlı mutfak kültürünün bir parçası olan elma dolması, tatlı elmaların kıyma ve pirinçle doldurulduğu benzersiz bir lezzettir. Hem ekşisinin hem de tuzlusunun birleşimiyle ortaya çıkan bu yemek tarifi, geleneksel Türk yemeklerine farklı bir tat katıyor. Ayrıntılı tarif ve malzemeleri öğrenin.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

PİRİNÇLİ ELMA DOLMASI MALZEMELERİ

8 adet orta boy elma

1 çay bardağı pirinç

Yarım çay bardağı kıyma

1 kaşık yağ

5 kaşık toz şeker

Damak tadınıza uygun tuz

ELMA DOLMASI YAPILIŞI

Öncelikle elmaların kabuklarını soyarak işe başlayınız.

Ardından elmaları sap kısmından yuvarlak şekilde keserek elmanın içini oyunuz.

Elma dolmasının iç harcı için öncelikle yıkadığınız pirinçlerin üzerine kıyma ve tuz eklenir.

Elmaların içerisine harcınızı doldurarak derin bir tencere içerisine diziniz.

Üzerine toz şeker serpiştirdikten sonra suyunu ekleyiniz.

Ocağa aldığımız elma dolmasına pirinçler açılıncaya kadar kısık ateşte pişiriniz.

Afiyet olsun…