Tatlı krizine çözüm arıyorsanız, kayısı reçeli tarifi tam size göre. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli reçel, kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek. Kayısı reçeli nasıl yapılır merak ediyorsanız, tarifimizi adım adım takip edebilirsiniz.

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Kayısı reçeli, doğal ve taze malzemelerle hazırlanan lezzetli bir tariftir. Kahvaltılarınızı tatlandıracak bu reçeli evde kolayca yapabilirsiniz. Kayısı reçeli tarifi ile ilgili tüm detaylar burada. Hadi, mutfağa girip bu nefis reçeli yapmaya başlayalım.

Kahvaltılarınızı tatlandıracak ve sofralarınıza renk katacak bir tarif arıyorsanız, kayısı reçeli tam size göre. Bu tarifle, evde kolayca hazırlayabileceğiniz doğal ve lezzetli bir reçel yapabilirsiniz. Kayısı reçeli nasıl yapılır, tüm detaylarıyla burada.

KAYISI REÇELİ TARİFİ

Malzemeler

1 kg. kayısı
3 su bardağı toz şeker
¼ adet limonun suyu

Yapılışı

Kayısıları iyice yıkayın ve ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın. Çekirdeklerini çıkardığınız kayısıları dörde bölün ve orta boy bir tencerenin içerisine alın.
Tencereye aldığınız kayısıların üzerine şekeri ilave edin ve bir gece boyunca bu şekilde bekletin. Böylece sularını salmış olacaklar.
Ertesi gün ocağın üzerine alın ve orta ateşte karıştırarak kaynatıp kıvamlanmaya bırakın.
Üstlerinde köpükler oluştukça bir kepçe yardımı ile alın ve atın. Kıvam aldığında içerisine limonun suyunu ilave edin ve karıştırın. Kapağını kapatarak bu şekilde 5 dakika daha kaynatın.
Reçel iyice kıvam aldığında altını kapatın. Reçel soğuduğunda cam bir kavanozun içine alın. Güneş görmeyen serin bir yerde reçeli muhafaza edin.

KAYISI REÇELİ PÜF NOKTALARI

Reçel için kullanacağınız kayısıların olgun ve taze olmasına dikkat edin. Eğer kayısılar ekşiyse, şeker miktarını arttırabilirsiniz.
Reçeli karıştırırken tahta kaşık kullanın ve kıvamının tutması için devamlı kontrol edin.
Reçellerin uzun süre şekerlenmeden saklanabilmesi için, ocaktan almadan önce bir yemek kaşığı limon suyu veya 2 adet limon tuzu ekleyin.
Reçeli kavanozlara doldurduktan sonra, kapaklarını çok sıcakken veya çok soğukken kapatın. Ayrıca hava geçirmediğinden de emin olun.

Kayısı reçeli, doğal ve lezzetli bir tarif olarak kahvaltılarınızı şenlendirecek. Evde kolayca yapabileceğiniz bu reçel, taze kayısıların mükemmel tadını sofralarınıza taşıyacak. Tarifimizi adım adım takip ederek, siz de bu nefis lezzeti hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun!