Lezzetli ve pratik bir tarif arıyorsanız, nohut mezesi tam size göre! Nohut, yüksek protein içeriğiyle vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlar ve kasları güçlendirir. Bu basit ve lezzetli tarifle, nohutları sofralarınıza şık bir meze olarak taşıyabilirsiniz.

Humus sevenler için harika bir alternatif olan nohut mezesi, kolay yapımı ve lezzeti ile herkesin favorisi olacak. Haşlanmış nohut ile hazırlanan bu tarif, pürüzsüz kıvam derdi olmadan hızlıca yapılabilir. İşte, sofralarınızı süsleyecek nohut mezesi tarifi!

Sofralarınıza yeni bir lezzet katmak istiyorsanız, nohut mezesi tarifimize göz atın. Bu tarif, hem kolay hazırlanışı hem de lezzeti ile herkesin beğenisini kazanacak. Nohut ve birkaç basit malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu meze, humusun kardeşi olarak sofralarınıza renk katacak.

Nohut Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

3 su bardağı haşlanmış nohut
1/3 çay bardağı zeytinyağı
1/2 adet limon suyu
1/2 demet maydanoz(kıyılmış)
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:

1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam toz biber
1 tutam pul biber
1tutam maydanoz(kıyılmış)
5-6 adet haşlanmış nohut

NOHUT MEZESİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Nohut haşlamak için nohutları 1 gece önceden suya koyun. Ardından bir tencereye alıp üzerine karbonat ekleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayın.

NOHUT MEZESİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Haşlanmış nohutları bir kaba alın ve kabuklarını ayıklayın.

Mutfak robotondan nohutları geçirin, pürüzsüz kıvam almasına gerek olmadığı için çatal yardımıyla da ezebilirsiniz.

Derin bir kaba ezilmiş nohutları alın.

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

Üzerine kıyılmış maydanoz, limon suyu, zeytinyağı, karabiber, tuz ve kimyonu ekleyin.

Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.

Servis tabağına alın.

Ufak bir tavada tereyağı, pul biber ve toz biberi eritip üzerine gezdirin. Arzuya göre nohut taneleri ve kıyılmış maydanoz ile süsleyin.

Nohut mezesi, kolay yapımı ve lezzeti ile sofralarınıza yeni bir alternatif sunuyor. Haşlanmış nohut, zeytinyağı, limon suyu ve çeşitli baharatlarla hazırlanan bu tarif, humus kadar lezzetli olmasına rağmen daha pratiktir. Nohut mezesi, hem sağlıklı hem de doyurucu bir seçenek olarak sofralarınıza renk katacak. Şimdiden afiyet olsun!