Tiramisu, İtalyan mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Lezzeti ve hafifliği ile damaklarda unutulmaz bir iz bırakan tiramisu, artık evde de kolayca hazırlanabilir. İşte adım adım tiramisu tarifi ve püf noktaları.

İtalyan mutfağının efsanevi tatlısı tiramisu ile tanışmaya hazır mısınız? Bu tarif ile evde profesyonel bir şef gibi tiramisu yapabilirsiniz. Kedidili bisküvileri, mascarpone peyniri ve kahvenin mükemmel uyumunu keşfedin.

Tatlı severler için harika bir haberimiz var: Tiramisu artık evde yapabileceğiniz kadar kolay! Klasik tiramisu tarifimizle misafirlerinize unutulmaz bir tatlı sunabilir ve onların beğenisini kazanabilirsiniz. İşte detaylı tiramisu tarifimiz.

Tiramisu Tarifi

Malzemeler: 

20 adet kedi dili bisküvi
2 yemek kaşığı granül kahve
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı toz şeker

Krema için:

600 ml süt (3 su bardağı)
200 gram mascarpone peyniri ya da labne
1 kutu krema (200 ml)
10 gr mısır nişastası
20 gr un 
40 gr toz şeker
2 yumurta sarısı

Üzeri için:

4 yemek kaşığı kakao

Tiramisu Yapılışı: 

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Derin bir tencereye yumurta sarılarını, 40 gr toz şekeri, nişastayı, sütü ve elediğiniz unu ilave ederek ocağa alın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. 
Karışım koyulaşmaya başladığında ocağı kapatın ve kremayı da karışımın içine ilave edin.
Tüm malzemeleri mikserle bir tur çırpın. Daha sonra mascarpone/labne peynirini de ekleyin ve çırpmayı sürdürün. 
Hazırladığınız krema oda sıcaklığına geldiğinde üzerini bir streç filmle kapatın ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. 
Granül kahveyi sıcak suda erittikten sonra kedi dili bisküvilerini kahve ve su karışımında ıslatın. 
Islanan bisküvileri kare şeklindeki bir borcama sırayla dizin. 
Soğuyan kremayı buzdolabından çıkarın ve bir kez daha çırptıktan sonra kremanın yarısını kedi dili bisküvilerin üzerine dökün. 
Kremanın üstüne bir kat daha ıslatılmış kedi dili bisküvisi dizin ve kalan kremayı da onların üstüne dökün. 
Bir spatula yardımıyla son kat kremanın üzerini mümkün olduğunca düz ve pürüzsüz hale getirin. 
Kremanın üzerine elediğiniz kakaodan serpin ve tiramisuyu yaklaşık 2-3 saat boyunca buzdolabında dinlendirin. Daha sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz

İşte bu kadar! Artık siz de evde nefis bir tiramisu yapabilirsiniz. Tarifimizi adım adım takip ederek misafirlerinize ve sevdiklerinize bu efsanevi İtalyan tatlısını sunabilirsiniz. Deneyin ve lezzetiyle herkesi büyüleyin. Afiyet olsun!