Münver tatlısı yapmanın sırlarını keşfedin ve mutfakta usta olduğunuzu gösterin. İşte sizin için özel hazırlanmış tarifimiz!

Münver tatlısı, evde yapımı kolay ve lezzetli bir seçenek. Bu tarifle, her lokmada lezzet dolu tatlılarınız herkesi etkileyecek.

Şerbetin ve muhallebinin mükemmel uyumuyla hazırlanan Münver tatlısı, evde tatlı yapmanın en keyifli hallerinden biri. İşte adım adım tarifi.

Yiyenlerin Hayran Kaldığı Meşhur Münver Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Muhallebisi için;

1 litre süt
2 tepeleme çorba kaşığı un
2 tepeleme çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
Vanilya
1 paket kremşanti

Şerbeti için;

2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
Çeyrek limon

Keki için;

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı galeta

Üzeri için;

Ceviz
Fındık
Hindistan ceviz hangisini isterseniz
Pişirmek için;

1,5 su bardağı su

Yiyenlerin Hayran Kaldığı Meşhur Münver Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle soğusun diye muhallebiyi yapalım.
Uygun bir tencereye vanilya, kremşanti hariç tüm malzemelerimizi ekleyip çırpıp ateşe alalım orta ateşte kaynayana kadar çırpalım.
Kaynadıktan sonra ateşini kapatıp vanilyayı ekleyip çırpıp ılınmaya alalım.
Şerbetimizi malzemeleri uygun bir tencereye alıp karıştırıp ateşe alalım.
Kaynadıktan sonra limonumuzu ekleyip kısık ateşte 10 dakika kaynatıp soğumaya alalım.
Ilıyan muhallebimizin içine kremşantimizi ekleyip 3 dakika çırpalım.
Daha az çırparsak muhallebimiz çok akışkan olur onun için iyi çırpalım.
Üzerine streç geçirip hava almamasını sağlayalım dolaba alalım.
Kekimizi yapmak için öncelikle bir karıştırma kabına şekerimizi yumurtamızı alıp çırpalım köpük gibi olsun.
Daha sonra diğer malzemelerimizi de alıp spatulayla karıştıralım.
En son kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım.
Tereyağıyla yağlanmış güveçlerimize hamurumuzu pay edelim güveçleri tepsiye alalım suyumuzu da tepsiye dökelim.
Isınmış fırında 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirelim benim fırınım 20 dakikada pişirdi herkesin fırını aynı olmayabilir kontrollü olun.
Fırından çıkan tatlımızı 10 dakika beklettikten sonra soğuk şerbetimizi dökelim.
Bir 10 dakika çekmesini bekleyelim. 10 dakikanın sonunda muhallebimizi ekleyelim .
Dolaba üstü kapalı bir şekilde kaldıralım bir gün dolapta bekletilirse daha güzel olur ama biz dayanamadık 3 saat sonra yedik tercih sizin servise hazır.
Not fırında pişerken fırının kapağını açmayalım çökme olabilir.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Bu Münver tatlısı tarifi ile mutfakta geçirdiğiniz zaman daha keyifli ve lezzetli sonuçlar doğuracak. Tarifimizi adım adım takip ederek, siz de evinizde herkesin bayılacağı tatlılar yapabilirsiniz. Hem kolay hem de lezzetli bu tatlı, misafirlerinizi ve ailenizi mutlu edecek. Şimdi fırınlarınızı ısıtın ve bu lezzetli tarifi deneyin. Afiyet olsun!