Galeta unlu poğaça, ağızda dağılan yapısı ve enfes lezzeti ile bilinir. Bu tarif, adım adım poğaça yapmanın en iyi yollarını sizlere sunuyor. İster kahvaltıda ister çay saatinde, bu poğaçalar her zaman favoriniz olacak.

Yumuşacık bir hamur, lezzetli bir iç dolgu ve üzerine serpilmiş galeta unu... İşte mükemmel poğaçanın tarifi! Bu basit adımları takip ederek, evde hızlıca poğaça damak çatlatan poğaçalar yapabilirsiniz.

Malzemler:

125 gram tereyağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı yoğurt
2 yumurta (birinin akı ayrılacak)
3,5 su bardağı un (500gr)
1,5 tatlı kaşığı (2 paket kabartma tozu)

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

İçi için;

3 adet haşlanmış patates
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber

Üzeri için;

2 su bardağı galeta unu

Yapılışı:

Hamur malzemelerini derin bir kapta karıştırın, unu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar yoğurun.
Haşlanmış patatesleri, kaşar peyniri rendesi ile püre haline getirin, tuzu ve karabiberi ekleyerek karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle avuç içi büyüklüğünde açtırın.
İçine 1 tatlı kaşığı patatesli harçtan ekleyerek uçlarını birleştirin ve yuvarlak şekil verin.
Poğaçaları önce yumurta akına daha sonra galeta ununa bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
Ilık servis edin.