Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz krem şantili kakaolu kek, özel günlerinizde ve günlük çay saatlerinizde beğeni toplayacak. Her bir malzemenin mükemmel uyumuyla, bu kek tarifi tatlı krizlerinizin yeni çözümü olacak.

Bu basit ve etkili krem şantili kakaolu kek tarifi ile tatlı ihtiyacınızı en lezzetli şekilde karşılayabilirsiniz. Adım adım yapılışını takip ederek, ağızda dağılan bir kek ve onun üzerinde krem şantinin harikalar yaratan uyumunu keşfedin.

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Krem şantili kakaolu kek, hem şık sunumu hem de enfes tadı ile herkesi etkileyecek bir tatlıdır. Bu tarifle, kakaonun derin lezzeti ve krem şantinin yumuşak dokusu mükemmel bir şekilde birleşiyor.

Malzemeler

3 adet yumurta
1 bardak şeker
1/2 bardak eritilmiş Sana Margarin
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
25 gram kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket krem şanti (2 poşet)
1 su bardağı soğuk süt

Hazırlanışı

Krem şanti paketindeki 2 poşet toz krem şantiyi cam bir kaseye boşaltın, 1 su bardağı soğuk sütle, mikserin düşük ayarından başlayıp giderek artırarak 5-7 dakika kadar çırpın. Krem şanti iyice koyulaşınca çırpmayı bırakıp kaseyi buzdolabına koyun.
3 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri, beyazlaşıncaya kadar çırpın. Yarım su bardağı ertilmiş Sana Margarin'i, 1 bardak süt, kakao, kabartma tozu ve unu ilave edip çırpmaya devam edin.
Kare ya da dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlayın ve kek karışımını tepsiye dökün. 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Fırından çıkan kekin, tepside soğumasını bekleyin. Bir su bardağı yardımıyla kekten yuvarlak parçalar kesin, başka bir tesiye alın. Yuvarlaklardan artan kek parçalarını elinizle ya da doğrayıcıyla ufalayın.
Buzdolabında beklemekte olan krem şantiden 1'er kaşık alıp yuvarlak keklerin üzerine, bombeli bir şekilde yerleştirin ve teker teker ufalanmış kek parçalarına bulayın. Keklerin tamamı hazır olunca bir süre buzdolabında bekletin ve servis edin.

Püf Noktası

Kek malzemelerinin tamamı oda sıcaklığında, krem şantiyi hazırlayacağınız süt ise mutlaka soğuk olmalı. Krem şanti buzdolabında bekledikten sonra içine küçük çikolata parçaları katabilirsiniz. Krem şanti yerine puding de kullanabilirsiniz. Keki kalıptan çıkarmak için, kalıpta ılınmasını bekleyin. Sıcakken çıkarmaya çalışırsanız kekiniz dağılır. Tamamen soğumasını da beklemeyin. Bu kez de kek kalıbında nemlenme olur ve kekiniz yine dağılır. Değişik boyutlarda bardaklarla çeşitli büyüklüklerde kekler de hazırlayabilirsiniz. Ya da tek bir büyük yuvarlak kek tabanı üzerine tüm krem şantiyi koyup, üzerini kek kırıntılarıyla kapatmanız da mümkün.

Krem şantili kakaolu kek, herkesin seveceği ve kolayca yapabileceği bir tatlıdır. Bu tarif sayesinde, yumuşacık kekin üzerindeki hafif ve lezzetli krem şanti ile tatlı anlarınızı taçlandırabilirsiniz. İster özel bir gün için, ister günlük bir lezzet olarak hazırlayın, bu kek her zaman büyük beğeni toplayacak. Deneyin ve bu eşsiz tatlıyla kendinizi şımartın!