Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Kabına sığmayan kek tarifi, lezzetli ve kabarık kekler için en ideal tariftir. Bu tarifi deneyerek sevdiklerinize en güzel ikramları yapabilirsiniz.

Kabaran ve çatlamayan kek yapmak artık çok kolay! İşte püf noktalar ve mükemmel kek tarifi

Malzemeler:


- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 4-5 damla limon suyu
- Üzeri için: 1 paket çikolata (80 gr) ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tarifimize başlamadan önce fırınınızı önceden ısıtın. Fırınınızın sıcaklığı 175 derece olmalıdır.

Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpın. Daha sonra diğer sıvı malzemeleri de ekleyerek tekrar çırpın. Unu ve kabartma tozunu da eleyerek ilave edin. Karbonatı da unun üzerine koyup, üzerine 4-5 damla limon suyu sıkın. Limonla karbonat buluştuğu zaman köpürür ve bu da kekin kabarmasını sağlar.

Katı yağ ile yağladığınız kalıba kek hamurunu dökün ve önceden ısıtılmış fırında pişirin. Yaklaşık 40-45 dakika sonra kekiniz pişecektir. Ancak her fırının pişirme süresi farklı olabileceği için, kekinizi ara ara kontrol edin.

Kekiniz piştikten sonra, çikolatayı benmari usulü eritin ve üzerine eşit şekilde dökün. Böylece kekiniz hem lezzetli hem de görsel olarak şık bir görünüme sahip olacaktır.

Kabına sığmayan kek tarifi, yapımı kolay ancak lezzetiyle herkesi etkileyecek bir tariftir. Bu tarifi deneyerek sevdiklerinize güzel bir ikramda bulunabilirsiniz. Afiyet olsun!

KEK YAPIMINDA BİLMENİZ GEREKEN PÜF NOKTALAR

Kek malzemeleri oda sıcaklığında olmalıdır.
Tarif ölçülerine uyulmalıdır.
Malzemeler doğru sıra ile eklenmelidir.
Kuru malzemeler elenmelidir.
Sıvılar yüksek hızda çırpılmalı; katılar yavaşça karıştırılmalıdır.
Kek kalıbı yağlanıp unlanmalıdır.
Kek yapmadan önce fırın ısıtılmalıdır.
Kek pişerken fırın kapağı açılmamalıdır.
Kek fırından alınınca kalıpta soğutulmalıdır.