Kıyır kıyır dış dokusuyla mayasız çatlak poğaça tarifimizi denediniz mi? Çay saatlerinizde fark yaratın.

Mayasız bir poğaça tarifi arayışında mısınız? İşte kıyır kıyır dış dokusuyla çatlak poğaça tarifimiz.

Bu tarifle çay saatlerinizde fark yaratacaksınız! Mayasız çatlak poğaça, kıyır kıyır dış dokusu ve yumuşacık içiyle damaklarda iz bırakacak.

Kıyır kıyır dış dokusu ve yumuşacık içiyle mayasız çatlak poğaça tarifi, çay saatlerinizi renklendirmeye hazır! 5 temel malzemeyle evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifi kaçırmayın.

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Çay saatlerinizde fark yaratmak için kolay ve hızlı bir tarif arayışında mısınız? Mayasız çatlak poğaça tarifi tam size göre! Beş temel malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu poğaça, fırından çıkar çıkmaz tükeniyor. Yumuşacık, kıyır kıyır dokusu ve enfes lezzetiyle çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. İşte adım adım çatlak poğaça tarifi:

Malzemeler:

Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 fincan yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

İç Malzemesi: Beyaz peynir

Üzeri İçin: 1 yumurta sarısı

Yapılışı:

Margarini eritin.
Sıvı yağ, yumurta, yoğurt ve tuz ekleyip karıştırın.
Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Sonrasında sirke ilave edip yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. İçine beyaz peynir ekleyip kapatın.
Tepsiye yerleştirin ve bıçakla çarpı işareti yapın.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...