Tatlı krizlerinize ferahlatıcı bir çözüm arıyorsanız, kardelen tatlısı tam size göre! Antep fıstığı ve kremanın mükemmel uyumu, yumuşacık kek dokusuyla birleşiyor. Hem lezzetli hem de pratik olan bu tarifle, misafirlerinizi şaşırtabilir ve tatlı saatlerinizi şenlendirebilirsiniz.

Kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz bir tatlı arıyorsanız, kardelen tatlısı mükemmel bir seçim. Antep fıstığı ve kremanın eşsiz uyumu ile bu tatlı, hem gözlere hem de damaklara hitap ediyor. Misafirlerinizi ve sevdiklerinizi bu lezzetle şımartmak için hemen deneyin!

Tatlı severler için mükemmel bir seçenek olan kardelen tatlısı, antep fıstığı ve kremanın harika uyumunu sunuyor. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tatlı, misafirlerinizi şaşırtacak ve tatlı krizlerinize çözüm olacak. Şimdi deneyin ve bu enfes lezzeti keşfedin!

Malzemeler

Kek İçin:

4 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un

Keki Islatmak İçin:

3 su bardağı süt (600 ml)
Yarım paket krema (100 ml)

Krema İçin:

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı un
1 paket vanilya
80 gr beyaz çikolata
Yarım paket sıvı krema (100 ml)

Arası İçin:

Antep fıstığı

Üzeri İçin:

Hindistan cevizi

Tarif

1. Kekin Hazırlanması

Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alarak mikser yardımıyla köpük köpük olana kadar çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edin ve spatula ile malzemeleri karıştırın.
Hazırladığınız kek hamurunu pişirme kağıdı serdiğiniz borcama, eşit bir şekilde boşaltın.
Keki 175°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Fırından aldıktan sonra soğuması için bekletin.

2. Kremanın Hazırlanması

Tencereye süt, un, nişasta ve şekeri alarak karıştırın. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve çikolatayı ekleyin, çikolata eriyene kadar karıştırın.
Ocaktan alıp soğuması için bekleyin.
Soğuduktan sonra ayrı bir kaba aktarın ve üzerine sıvı kremayı ekleyerek mikserle güzelce çırpın.

3. Kekin Islatılması

Sütü ve sıvı kremayı karıştırın.
Soğuyan keki alın ve ters çevirerek üzerindeki pişirme kağıdını çıkarın.
Keki ortadan ikiye kesin ve yarısını borcama yerleştirin.
Süt karışımının yarısı ile kekin her yerini ıslatın.

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

4. Tatlının Birleştirilmesi

Muhallebinin yarısını kekin üzerine boşaltın ve güzelce yayın.
Üzerine bolca Antep fıstığı serpiştirin.
Kekin diğer yarısını muhallebinin üzerine yerleştirin ve kalan süt karışımı ile diğer kekin yüzünü ıslatın.
Tatlıyı 1-2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.

5. Servis

Servis etmeden önce tatlının üzerine dilediğiniz gibi Hindistan cevizi ile süsleyin.
Dilimleyerek servis edin.

Kardelen tatlısı, yumuşak kek dokusu ve zengin krema dolgusuyla tatlı severlerin kalbini fethedecek. Bu tarifle, özel günlerinizde ya da sıradan bir günü özel kılmak için harika bir tatlı sunabilirsiniz. Hem göze hem damağa hitap eden bu tatlı, misafirlerinizin de unutamayacağı bir lezzet olacak. Şimdi deneyin ve bu eşsiz lezzeti kendiniz keşfedin! Afiyet olsun!