Dereotlu poğaça, pratikliği ve lezzetiyle her zaman favoriniz olacak. 30 dakika gibi kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz bu tarifle, çay saatlerinizi şenlendirin.

Misafirlerinizi şaşırtacak bir tarif arıyorsanız, dereotlu poğaça tam size göre! Sadece 30 dakikada hazırlayabileceğiniz bu enfes lezzet, sofralarınızın yıldızı olacak.

Kısa sürede lezzetli bir şeyler hazırlamak isteyenler için ideal bir seçenek olan dereotlu poğaça tarifi, pratikliği ve muhteşem tadıyla herkesin beğenisini toplayacak.

Malzemeler;

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

125 gr margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta (birisinin sarısı üzerine sürülecek)
Yarım çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet dereotu
3,5 - 4 su bardağı un

İçi için;

150 gr beyaz peynir

Üzeri için;

Yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Çörek otu

Yapılışı;

İlk olarak uygun boyutlardaki bir yoğurma kabının içerisine  yarım paket margarin veya tereyağı, birisinin sarısını üzeri için ayırdığımız 2 adet yumurta, yarım çay bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı sirke, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ve 3,5- 4 su bardağına yakın unu alalım.

Malzemeleri kabın içerisine aldıktan sonra yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak formlu bir hamur elde etmemiz gerekiyor.

Ardından yarım demet ince kıyılmış dereotunu da kabın içerisine ilave edelim. Hamurumuzu son kez yoğurarak güzelce toparlayalım.

Hamuru hazır ettikten sonra iç harcı için peyniri çatalla bir güzel ezelim. Ardından hamurdan bir parça alalım ve elimizle genişleterek içerisine iç harcımızı ilave edelim.

Uç kısımlarından katlayarak poğaçamıza dilediğimiz şekli verelim. Tüm hamur bitene dek bu işlemi gerçekleştirelim.

Pişirme kağıdı serili fırın tepsinin içerisine poğaçalarımızı yerleştirelim. Üzerine hazırladığımız yumurta sarısını güzelce sürelim. 

son olarak susam ve çörek otu serpiştirdikten sonra önceden ısıttığımız 170 derece alt-üst fansız ayarda çalıştırdığımız fırına verelim.

30 dakikalık pişme süresinden sonra poğaçalarımızı çıkaralım. Afiyet olsun...

Dereotlu poğaça tarifimizle, lezzetli atıştırmalıklar yapmanın ne kadar kolay ve eğlenceli olabileceğini keşfedin. Bu tarif, sadece 30 dakika içinde hazırlayıp, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz pratik ve lezzetli bir seçenek sunuyor. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!