El açması börek yapmak zor mu geliyor? Endişelenmeyin! Adım adım takip edeceğiniz bu ıspanaklı börek tarifi ile mutfakta ustalık sergileyeceksiniz. Hazır mısınız bu lezzetli yolculuğa?

Ev yapımı lezzetlerin vazgeçilmezi olan ıspanaklı börek, el açmasıyla daha da bir özel. Bu tarif, adeta ağızda dağılan bir lezzet sunuyor. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz ıspanaklı börek tarifi!

Ispanaklı börek, hem sağlıklı hem de son derece lezzetli bir seçenek sunuyor. Peki, bu eşsiz lezzeti evinizde nasıl yapabilirsiniz? İşte, herkesin bayılacağı el açması ıspanaklı börek tarifi ve püf noktaları!

El Açması Ispanaklı Börek Tarifi 

Malzemeler

Hamuru için

3 ,5 su bardağı un
Yarım çay bardağı süt
1 su bardağı su
1,5 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı şeker

Araları için

60 gr tereyağ
Yarım su bardağı sıvı yağ

İç harcı için

Yarım kilo ıspanak
1 orta boy soğan
Sıvı yağ
100 gr peynir
Tuz
Karabiber
Pul biber

Her damakta izi bırakacak: Zeytinyağlı Barbunya tarifi Her damakta izi bırakacak: Zeytinyağlı Barbunya tarifi

El Açması Ispanaklı Börek Tarifi 

Öncelikle hamuru hazırlayalım. Tüm malzemeleri uygun bir kaba alıp karıştıralım ele yapışmayacak bir hamur olacak (kullanılan una göre değişkenlik gösterebilir kontrollü olarak ekleyelim unu) ve hamuru dinlendirelim.
Bu arada içi hazırlayalım( iç harcı için istediğimiz malzemeyi kullanabiliriz, ben ıspanaklı yaptım ancak harcını çekmeyi unutmuşum )
Ispanakları yıkayalım ve kurutalım.
Yemeklik doğrayalım.
Üzerine istediğimiz peyniri tuzu karabiberi pul biberi ekleyelim.
Soğanı yemeklik doğrayalım ve sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuralım ve ocaktan aldığımız gibi ıspanakların üzerine ekleyelim ve iyice karıştıralım.
Tereyağını eritip sıvı yağla karıştıralım.
Dinlenen hamurları bezelere ayıralım ben 8 bezeye ayırdım bu bezeleri tabak büyüklüğünde açalım ve açtığımız bezeye yağ karışımından sürüp diğer bir açtığımız bezeyi de onun üzerine kapatalım iki beze üst üste olacak araları yağlı ve bu şekilde açacağız.
Hazırladığımız bu bezeleri açabildiğimiz kadar açıp büyütüyoruz bu aşama da kullandığımız unun çok etkisi var eğer güzel bir baklavalık böreklik un kullanırsak kendimizi hiç yormadan yırtılmalar olmadan istediğimiz büyüklükte yufkalar açabiliriz.
Açtığımız yufkayı oklavaysa sarıp büzelim ve oklavayı çıkarıp büzgüleri biraz açarak düzeltelim.
Yağlı karışımdan sürelim ve iç harcımızı koyup alt kısımdan içe katlayarak saralım.
Tepsiye alalım.
Yufkalar bitene kadar aynı işlemleri yapalım.
Kalan yağ karışımından üzerine sürüp 190 derece fanlı ayarda 40 -45 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.

El açması ıspanaklı börek yapmak, bizim verdiğimiz püf noktaları ile artık çok kolay. Bu tarifi deneyerek, ev yapımı lezzetlerin ne kadar özel ve doyurucu olduğunu göreceksiniz. Sofralarınızı süsleyecek, misafirlerinizin unutamayacağı bir lezzet bırakacak olan bu börek, emin olun tekrar tekrar yapmak isteyeceğiniz bir tarif olacak. Şimdi mutfakta yaratıcılığınızı konuşturma zamanı. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi