Anadolu'nun ruhunu evinize taşıyan kaşık helvası, lezzeti ve pratikliği ile öne çıkıyor. Bu adımları takip ederek, misafirleriniz için unutulmaz bir tatlı hazırlayabilirsiniz.

Kaşık helvası, eski zamanların vazgeçilmez tatlısı olarak bilinir. Bu geleneksel tatlıyı evde yapmak hem kolay hem de zevkli. İşte adım adım kaşık helvası yapımı!

Ev yapımı kaşık helvası ile tatlı saatlerinizi şenlendirmeye ne dersiniz? Bu kolay ve lezzetli tarif, Türk mutfağının unutulmaz lezzetlerini sofranıza getiriyor.

Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi

KAŞIK HELVASI TARİFİ

MALZEMELER

1 paket margarin
3 su bardağı un
1 su bardağı iri dövülmüş fındık
2 paket (250 g) pudra şekeri

TARİF

1 paket margarin tencerede eritilir. Eritilen margarine un eklenerek 20-25 dk orta ateşte karıştırılarak kavrulur. İri dövülmüş fındıklar da karışıma ilave edildikten sonra tekrar 20-25 dk kavrulur. Ocaktan alınan karışıma pudra şekeri ilave edilir. Elimiz karışımın sıcaklığına dayanabileceği ısıya geldiğinde helva kaşıkla alıp avuç içimizle bastırılıp kaşıktan çıkartılır.

Kaşık helvası tarifimiz, evinizde tatlı bir hava yaratmanıza yardımcı olacak. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarif ile geleneksel Türk tatlılarını keşfedin ve sevdiklerinize lezzet dolu anlar yaşatın. Deneyin ve bu eşsiz tatlı deneyiminin keyfini çıkarın. Herkese afiyet olsun!