Çıtır tavuk sevenlere müjde. Bu tarif damaklarda iz bırakacak. Mısır unu, yoğurt, salça ve baharatlarla hazırlanan çıtır tavuk, hem kolay hem de lezzetli. İşte tarifin detayları…

Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi

Çıtır tavuk yapmak isteyenler için harika bir tarif hazırladık. Tavuk göğsünü yumurta, yoğurt, salça ve baharatlarla karıştırarak soslayın. Sonra mısır ununa bulayın ve kızgın yağda kızartın. Çıtır tavuğunuz hazır. Afiyet olsun.
 

Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler:

·        500 gram tavuk göğsü

·        1 adet yumurta

·        1 yemek kaşığı dolusu yoğurt

·        Yarım yemek kaşığı biber ya da domates salçası

·        Kekik

·        Tuz

·        Pul biber

·        Kırmızı toz biber

·        Köri

·        1 su bardağı kadar mısır unu

·        Sıvı yağ (Kızartmak için)

Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır?

1.      İlk olarak, tavuk göğsünü ince ince uzun şeritler halinde keselim ve bir kaba alalım. Tuzunu ayarlayalım.

2.      Bir kasede yumurtayı, yoğurdu, salça ve baharatları iyice çırpalım ve tavuğun üzerine dökelim. İyice karıştırarak, sosu yedirelim.

3.      Tavuğu, soğuk bir zeminde ya da buzdolabında yarım saat kadar dinlendirelim. 4.     Geniş bir tavaya sıvı yağını koyalım.

4.      ısınırken, biz de tavukları mısır ununa bulayalım ve tavada arkalı önlü kızartalım.

5.      Kızaran tavukları, servis tabağına alalım ve üzerini örtelim.

6.      Ilındıktan sonra, servise hazır hale getirelim.

Afiyet olsun.