Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Fındıklı kurabiye tarifi, çay saatlerinizi tatlandıracak ve misafirlerinizin beğenisini kazanacak. Fındık parçalarının kurabiye hamuru ile harmanlanmasıyla ortaya çıkan bu lezzeti kesinlikle denemelisiniz.

Misafire ne yapılır diye düşünüyorsanız, fındıklı kurabiye mükemmel bir seçenektir. Hem pratik hem de lezzetli bu kurabiyeler, herkesin sevdiği ve özlediği bir tat sunar.

Fındıklı kurabiyeler, hem pratik hem de lezzetli oluşuyla mutfakların vazgeçilmez tatları arasında yer alıyor. Fındık ve yumuşak kurabiye hamurunun muhteşem birleşimi ile hazırlanan bu tarif, her ısırıkta sizi mest edecek.

FINDIKLI KURABİYE MALZEMELER

2 adet yumurta (1 yumurtanın akını üzeri için ayırın)
250 gram tereyağı (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)

Üzeri için:

Kırılmış fındık

KURABİYE TARİFİ

Fındıklı kurabiye yapmak için öncelikle yumurtalardan birinin akını ayırarak, fındık ve un hariç tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım ve yoğuralım.
Daha sonra yavaş yavaş unu ilave ederek yoğurmaya devam edelim.
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım.
Hamurun üst kısmını önce yumurta akına sonra da kırılmış fındığa batırarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
180 derece de ısıtılmış fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde yaklaşık 20 dakika pişirelim. Fındıklı kurabiyeler pembeleşmesi beklenmeden fırından alınmalıdır.
Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet Olsun.