Ev yapımı bir lezzet harikası olan peynirli büzgü böreği ile tanışın. Bu kolay ve lezzetli tarif, kahvaltı ve 5 çaylarınızın vazgeçilmezi olacak.

Çat kapı gelen misafirlere ne sunacağınızı mı düşünüyorsunuz? Pratik ve gösterişli peynirli büzgü börek ile sofralarınıza lezzet katın.

Peynirli büzgü börek tarifimizle, herkesin beğenisini toplayacak bir sunum yapmaya hazır olun. İşte adım adım hazırlanışı ve lezzetin sırları...

Malzemeler:

3 adet yufka
½ çay bardağı sıvıyağ
300 gr koyun peyniri
½ demet maydanoz
1 adet yumurta akı
2 adet yumurta sarısı

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Yapılışı:

Peynir, maydonoz ve yumurta akını bir kapta karıştırın.
Yufkayı dörde bölün, her bir parçasını sıvıyağ ile yağlayın.
Üçgen yufkanın alt kısmından başlayarak ucuna kadar oklavaya sarın ve kenarlarından büzüştürün.
Oklavayı yufkadan dikkatlice çıkarın ve iki ucunu birleştirerek ortası çukur bir yuvarlak yapın.
Yufkaları tepsiye dizin birleşim yerlerine kürdan batırarak destekleyin.
Ortasına peynirli harçtan koyun.
Kenarlarına yumurta sarısı sürün.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.