Ev yapımı bir tatlı olan samsades, lezzeti ve basitliği ile ön plana çıkar. Geleneksel Türk mutfağının bu özel lezzetini evinizde deneyerek, tatlı yapmanın keyfini çıkarın. Adım adım bu rehber, samsades yapmanın inceliklerini sizlere sunacak.

Misafirleriniz için özel ve unutulmaz bir tatlı mı arıyorsunuz? Samsades, hem görsel hem de damak zevki açısından mükemmel bir seçimdir. Bu tarif ile samsades yapmak hem çok kolay hem de eğlenceli! Hazır olun, bu tarif ile tatlı yapmak çocuk oyuncağına dönüşecek.

Geleneksel bir şerbetli tatlı olan samsades, her lokmasında enfes bir tat bırakır. Lor peyniri ile hazırlanan bu tatlı, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. İşte evde lezzetli ve pratik bir şekilde samsades yapmanın sırları...

MALZEMELER

3 su bardağı un
2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı tuzsuz lor peyniri
1,5 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Sıvı yağ

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Şerbeti için;

2,5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
3-4 damla limon

TARİF

İlk olarak geniş bir kaba 2 su bardağı unu ve tuzu ilave edin. Daha sonra 1.5 su bardağı suyu una ekleyin. Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yavaş yavaş un ve su ilave etmeye devam edin. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru 10-15 dakika boyunca dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru 2 eşit parçaya bölün.
Düz bir zemine böldüğünüz bezelerden birini alın. Un ve merdane yardımıyla açarak inceltin. İncelen hamurun kenarlarını düzeltin ve dikdörtgen şeklini verin.Dikdörtgen şeklini verdiğiniz hamuru 3-4 cm'lik şeritler halinde kesin.
Şeritlerinizi tam ortadan ve yatay olacak şekilde 2 eş parçaya bölün. Bir kabın içerisine şekeri, tarçını ve lor peynirini alarak iç dolgusunu oluşturun. Hazırlamış olduğunuz şeritlere lor peyniri harcını ekleyin ve muska şeklinde sarmaya başlayın. Bütün hamur için aynı işlemi uygulayın.
Derin bir tencereye bol miktarda sıvı yağ dökün ve kızana kadar ısıtın. Yağ kızınca sarmış olduğunuz muska şeklindeki hamurlarınızı kızartın. Bir tencerede tarçını, suyu ve şekeri kaynatın. Kaynayan karışıma limon suyu ilave edin.
Kızartılan muska şeklindeki tatlının üzerine sıcak şerbeti ilave edin. Dilerseniz kaymakla servis edebilirsiniz. Samsades tatlınız hazır. 

Samsades tatlısı tarifi ile evde tatlı yapmanın ne kadar kolay ve keyifli olduğunu keşfedin. Bu tarif, geleneksel Türk lezzetlerini sofranıza taşırken, tatlı yapmanın püf noktalarını da öğrenmenize olanak tanır. Hem pratik hem de muhteşem lezzetiyle, samsades tatlısı, misafirlerinizin de unutamayacağı bir tat bırakacak. Deneyin, lezzetiyle hayran bırakan bu enfes tatlıyı sevdiklerinizle paylaşın ve tatlı anlarınızı tatlandırın. Afiyet olsun!