Muzun tatlılığı, çikolatanın derinliği ve kremşantinin hafifliğiyle harika bir köstebek pasta tarifi sizlerle.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Pastanın her katında farklı bir sürpriz! Muzlu köstebek pasta tarifi ve hazırlanışının tüm detayları burada.

Köstebek pasta tarifiyle, hem görsel hem de damak zevkinize hitap eden tatlılar hazırlayın. Muz ve çikolata ile lezzetin doruklarına çıkın!

Sadece lezzeti değil harika görüntüsüyle de kendine hayran bırakan köstebek pasta, pek çok kişi tarafından çok seviliyor. Siz de bu özel lezzeti hazırlayabilir, konuklarınıza afiyetle ikram edebilirsiniz. Nasıl mı? İşte köstebek pastanın tarifi, yapılışı ve püf noktaları...

Keki İçin Gereken Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması İçin Gereken Malzemeler:

1 poşet kremşanti
1 paket toz krema
5 su bardağı soğuk süt
1 çay bardağı damla çikolata

İç Malzemesi:

4 adet muz

Köstebek Pasta Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri dolaptan çıkartıp oda sıcaklığına gelmelerini sağlayın.
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.
Şekerin yarısını yumurta sarılarını Diğer yarısını da yumurta beyazlarını ekleyin ve beyazları iyice köpürene kadar, sarıları ise şeker eriyene kadar çırpın.
Sarıların içine sıvıyağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin
Vanilya kabartma tozu Kakao ve onu ekleyerek malzemeleri ekleyip mikserle iyice çırpın.
Yumurta beyazlarından elde ettiğiniz köprüde hamurunuzu ekleyip hafifçe bir spatula ile homojenleşmesini sağlayın.
Kek kalıbının tabanına yağlı kâğıt serip, bu karışımı kalıba boşaltın. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında, 40 dakika pişirin.
Soğumaya bırakın.
Bu esnada kremanızı hazırlayın.
Kremşanti toz krema ve sütü mikserle çırpın.
Damla çikolataları ekleyip karıştırın.
Muzlarınızı da uzunlamasına dilimleyin.
Soğuyan kekin ortasını kaşıkla oyarak bir havuz elde edin.
Muzları bu boşluğa yerleştirip, üzerine kubbe olacak şekilde kremayı doldurun.
Kekten ayırdığınız parçaları, robottan çektikten sonra kremanın üzerine dökün. Afiyet olsun...

Püf Noktası:

Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir.
Buzdolabında dinlenmesi gerekir.
Yumurtanın aklarının olduğu karışım spatula yardımı ile hafif karıştırılmalıdır.