Misafirleriniz için hızla hazırlayabileceğiniz mayasız poğaça tarifi ve püf noktaları haberimizde. 10 dakikada enfes bir lezzet yaratmak isteyenler buraya! İşte size pratik mayasız poğaça tarifi

Malzemeler:
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç harcı için:

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Beyaz peynir
Maydanoz

Yapılışı:

Geniş bir kaba oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, tuz ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Unu azar azar ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru 10 eşit parçaya bölün.
Her bir parçayı bezelere ayırın.
Bezeleri elinizle açıp içine beyaz peynir ve maydanoz koyun.
Poğaçaları dilediğiniz gibi şekillendirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Püf noktaları:

Hamuru yoğurduktan sonra 20-30 dakika dinlendirin. Bu sayede poğaçalar daha güzel kabaracaktır.
İç harcını dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
Poğaçaları fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürmek, poğaçaların daha güzel renk almasını sağlayacaktır.
Afiyet olsun!