Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi

Çay saatlerinizi tatlandıracak bu bayatlamayan cevizli, fındıklı ve kuru üzümlü kurabiye, ağızda dağılan yapısıyla dikkat çekiyor. Pratik ve lezzetli bu kurabiye tarifi, komşularınızı da etkileyecek. Hazırlaması hızlı ve basit olan bu tarif, ani gelen misafirleriniz için de ideal.

Bu özel kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi bir lezzet şölenine dönüştürün. Ceviz, fındık ve kuru üzümün muhteşem uyumu, bu bayatlamayan kurabiyeyi çay saatlerinizin vazgeçilmezi yapacak. Her bir ısırıkta, bu eşsiz tat karışımının tadını çıkaracaksınız.

Çay saatlerinizi şenlendirecek bayatlamayan kurabiye tarifimiz, misafirlerinizden tam not almanızı sağlayacak. Ceviz, fındık ve kuru üzümle zenginleştirilmiş bu kurabiyeler, tadıyla olduğu kadar kolay yapımıyla da göz dolduruyor. Deneyin ve misafirlerinizin bu eşsiz lezzete hayran kalmasını izleyin.

Cevizli Fındıklı Kurabiye Malzemeleri

200 gram tereyağı
50 gr pudra şekeri
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta sarısı
2 kaşık sirke
400 gr un
Kabartma tozu
½ su bardağı çekilmiş ceviz ve fındık
Bir çay bardağı kuru üzüm
Yumurta akı
Ceviz ve fındık kırığı

Cevizli Fındıklı Kurabiyenin Tarifi

Hamur yoğuracağınız kaba tereyağı, pudraşekeri, sıvıyağ, yumurta sarısını ve sirkeyi koyup güzelce karıştırın
Daha sonra kabartma tozunu ilave edin ve unu azar azar karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Kulak memesi kıvamındaki hamurun üzerine kuru üzüm, ceviz ve fındık kırıklarını dökün ve hamurunuz ile iyice karışmasını sağlayınız.
Bu işlemin ardından hamuru tezgâh üzerine alın yaklaşık 1 cm kalınlığında açın   
Açmış olduğunuz hamurun üzerine yumurta akını bir fırça yardımıyla sürün geri kalan fındık ve ceviz kırıklarını üzerine serpin.
Sonra bir rulet yardımıyla yoksa bıçakta olabilir istediğiniz biçimde şekil vererek dilimleyin
Dilimlediğiniz hamurunuzu yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıra ile birbirlerine yapışmayacak biçimde dizin
Daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırına kurabiye tepsinizi sürün 15 dakika kadar pişirin
Kurabiyelerinizi soğuk olarak servis edin.

Bu bayatlamayan cevizli, fındıklı kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi lezzetli bir serüvene dönüştürün. Kolay ve pratik adımlarla hazırlayabileceğiniz bu kurabiye, misafirlerinizin ve ailenizin beğenisini kazanacak. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı! Afiyet olsun.