Tatlı dünyasına adım atarken portakal ve irmiğin eşsiz uyumundan yararlanmaya ne dersiniz? Bu irmikli portakal keki, tatlı severler için hem kolay hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Ev yapımı tatlıların verdiği o sıcaklığı ve mutluluğu siz de keşfedin.

Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi

Misafirlerinizi etkilemek ve kendinize lezzetli bir ödül vermek için portakallı irmik kek tarifi arayışındaysanız, doğru yerdesiniz. Bu tarif, irmik ve portakalın aromasının mükemmel uyumuyla herkesin beğenisini toplayacak.

Evinizde tatlı bir hava yaratmak ve lezzetli bir tatlıyla kendinizi şımartmak istiyorsanız, portakallı irmik kek tam size göre. Bu kolay ve lezzetli tarifle, tatlı yemeklerinizi bir üst seviyeye taşıyın ve her ısırıkta mutluluğu tatın.

Malzemeler

4 tane yumurta
3 - 4 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı zeytin yağı
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı irmik
Yarım su bardağı portakal suyu
1 adet portakal
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tere yağı

Hazırlanışı

Dört yumurtayı bir kaba kırın. Yumurtaların üzerine şekeri ekleyerek el mikseri ya da çırpıcıyla karışım krema kıvamını alana kadar iyice karıştırın.

Küçük bir tencere alarak içine sütü dökün. Malzemeler arasında yer alan irmiği süte ilave edin ve ocakta kısık ateşte 5 dakika civarı sürekli karıştırarak pişirin. Bu sayede irmikler kekin içinde şişerek de pişecek fakat ondan önce sıcak sütün içinde pişirerek kabarık hale gelmelerini sağlamış olacaksınız. Karışımı bir kenara ayırarak soğuması için bekleyin.

İrmikli kekin harcını hazırlamak için un, kabartma tozu ve vanilyayı daha önceden hazırladığını yumurtaların olduğu derin kaba ilave ederek iyice çırpın. Bu irmikli kek harcına zeytin yağını ve portakal suyunu ekledikten sonra çırpmaya ve kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin. 1 adet portakalı rendeledikten sonra rendelediğiniz portakal kabuklarını da karışıma ekleyerek iyice karışması için tekrar çırpın. Yeterli soğumayı sağlayan içinde irmik olan sütlü karışımı da irmikli kekin hamuruna ilave ederek tekrar karıştırın. İyice karıştıktan sonra irmikli kekin hamurunu önceden tereyağı ile yağladığınız kek kalıbına dökün ve tamamı dökülünce kalıbın üzerini bir tahta kaşık yardımıyla düzeltin.

Kekin hamurunu döktüğünüz ve pişmeye hazır olan irmikli kek harcını önceden hazırladığınız 170 derece ayardaki fırında 40 - 45 dakika kadar pişirin. İrmikli kekiniz piştikten sonra soğumaya bırakın. Yeterli derecede soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Eğer irmikleri sütle beraber kaynatmak istemiyorsanız kekin harcına ilave edeceğiniz sütü yarım su bardağı daha fazla koyabilirsiniz. Ayrıca damak tadınıza göre keke portakal şekeri ya da portakal reçeli de ekleyebilirsiniz, portakal irmikli keke oldukça yakışan lezzetlerden.

Bu lezzetli ve pratik irmikli portakal kek tarifi ile mutfakta harikalar yaratabilir, tatlı sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. Portakalın ferahlığı ve irmiğin eşsiz dokusuyla, bu kek her yaştan tatlı severin favorisi olmaya aday. Deneyin ve bu eşsiz tatlı deneyimini sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!