Evde kolay bir şekilde hazır yufkayla katmer tatlısı yapabilirsiniz. Yapmanız gerekenler çok basit. İşte tadı damağınızda kalacak katmer tatlısıyla ilgili bilmeniz gereken her şey!

Katmer tatlısı, Gaziantep’in meşhur bir tatlısıdır. Fıstık ile yapılan, yağlı bir tatlı olan katmer sac üzerinde ince bir hamur açılarak yapılır. İşte katmer tatlısının tarifi ve püf noktaları.

Katmer Tatlısı Malzemeleri

Hamur için;

100 gram margarin
200 ml su
2,5 – 3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Hamurun açılması sırasında nişasta

İç harcı için;

250 gram kaymak
2 veya 3 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı
10 yemek kaşığı toz şeker

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Üzeri için;

Antep fıstığı
Kaymak

Katmer Tatlısı Nasıl Yapılır?

Derin bir kaba tuz ve suyu dökün. Tuz iyice eriyene kadar karıştırın.
Ardından unu yavaş yavaş ilave edin. Kulak memesi kıvamına gelene kadar hamuru yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru eşit şekilde 8 parçaya bölün ve üzerini nemli bez ile kapatın. 1 gün bu şekilde dinlendirin. (Eğer aynı gün yapmak istiyorsanız baklava yufkası kullanabilirsiniz.)
Dinlendirdiğiniz hamuru açmaya başlayın. Hamurları tek tek açarken nişasta kullanın. Nişasta hamurun sertleşmesini engelleyecektir.
Açtığınız her hamurun üzerine önceden erittiğiniz margarini sürün. Sonrasında ise ayrı bir kâsede karıştırdığınız toz şeker ve Antep fıstığını üzerine serpiştirip, kaymak ilave edin.
Hamuru kare şekilde katlayın.
Bu aşamada yapışmaz tavaya ihtiyacınız olacak. Yapışmaz tavayı ocağa alın ve hazırladığınız katmerin her iki tarafını kızartmaya başlayın.
Kızartma işleminin hemen ardından tatlınızı servise hazırlayın.
Kızaran katmerleri tatlı kaselerine alın. Üzerini kaymak ve Antep fıstığı ile süsleyin.
Katmer tatlısı çok şekerli olduğu için diyabet hastalarının ya da kilo kontrolü yapanların küçük porsiyon şeklinde tüketmesi önerilir.
Afiyet olsun.