Misafirlerinize sunabileceğiniz nefis bir tatlı arıyorsanız, şekerpare tam size göre! Hazırlaması pratik olan bu şekerpare tarifi ile herkesi etkileyin. İşte adım adım tarif ve malzemeleri...

Şekerpare, misafir sofralarına çok yakışan bir tatlı. MasterChef'te yapılan bu tatlı, şimdi sizin mutfaklarınızda harikalar yaratmaya hazır. İşte şekerpare yapmanın tüm püf noktaları...

Tatlı hazırlıklarında olanlar için işte kıyır kıyır, ağızda dağılan şekerpare tarifi! Kolay ve lezzetli bu tarifle, misafirlerinizi memnun etmek artık çok kolay.

ŞEKERPARE TARİFİ

MALZEMELER

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

HAMURU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

4 su bardağı un
2 adet yumurta
2 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

3 su bardağı şeker
3 buçuk su bardağı su
3 damla limonun suyu

TARİF

Öncelikli olarak hamuru için verilen malzemelerle kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Bu hamurun kulak memesi dediğimiz kıvamda olması gerekli.
Hamurdan bezeler koparıp şeklini veriyoruz. Yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Şerbeti de verilen ölçüler de hazırlayıp hafif soğumuş şekerparelerin üzerine döküyoruz. Şerbetin sıcak olmaması şekerparenin hamurlaşmaması için önemli. Şerbete aman dikkat diyelim.

MasterChef programında yer alan ve misafir sofralarına çok yakışan şekerpare tarifi, lezzeti ve pratikliğiyle dikkat çekiyor. Pastane usulü tam kıvamında bu şekerpare tarifi ile siz de evde tatlı ustası olabilirsiniz. Şekerpare yaparken şerbetinin sıcaklığına dikkat etmek gibi püf noktaları göz önünde bulundurarak, her defasında mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz. İster irmikli ister irmiksiz, bu tariflerle şekerpare tatlısını kusursuzca hazırlayın ve sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!