Ev yapımı mercimek köftesi, sofralarınızı sağlık ve lezzetle taçlandıracak. Kırmızı mercimek ve bulgurun muhteşem uyumu, bu tarifi denemeniz için yeterli bir sebep. İşte, misafirlerinizden tam not alacağınız mercimek köftesi tarifi!

Mercimek köftesi, besleyici değerleri ve doyuruculuğu ile öğünlerinize eşlik edecek mükemmel bir seçim. Bu tarif, mercimek köftesini herkesin yapabileceği şekilde basitleştiriyor. Kolay, lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık arayanlar için ideal!

Sağlıklı atıştırmalıklar arasında yer alan mercimek köftesi, tam ölçülü tarifiyle mutfakta başarı garantili. Bulgur ve mercimeğin eşsiz lezzetini, bu tarifle sofralarınıza taşıyın. İşte, lezzetli mercimek köftesi yapmanın sırları.

Tam Ölçülü Mercimek Köftesi Tarifi

Malzemeler

Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi

1 su bardağı kırmızı mercimek
3 su bardağı su
1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
1 orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ yada zeytinyağ
1 orta boy limonun suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Pulbiber (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
4-5 dal yeşil taze soğan
Yarım demet maydanoz
200 ml bardak ölçüsü

Tam Ölçülü Mercimek Köftesi Tarifi

Öncelikle mercimeği güzelce yıkayalım ve üzerine kaynar suyu ekleyip ocağa alalım, kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişirelim.
Mercimekler yumuşayınca içine bulguru ekleyip karıştıralım ve kapağını kapatıp demlemeye bırakalım.
İnce bir şekilde doğradığımız kuru soğan ve sarımsakları tavaya aldığımız yağın içine ekleyip, pembeleşene kadar kavuralım.
İçine biber ve domates salçamızı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Baharatlarını ve limon suyunda ekleyip karıştıralım ve bir kenara alalım.
Geniş bir kabın içine mercimeğimizi alalım. Üzerine hazırlamış olduğumuz salçalı sosumuzu ekleyip elimizle ya da kaşık yardımıyla karıştıralım.
Köftemizi 5 dakika kadar yoğuralım ve ince bir şekilde doğradığımız maydanoz ve yeşil soğanı ekleyelim.
Tekrar güzelce birkaç dakika yoğuralım ve tuzunu kontrol edelim.
Dilediğiniz gibi şekil verip marul eşliğinde servis edebilirsiniz

Tam ölçülü mercimek köftesi tarifi, lezzeti ve sağlığı bir arada sunuyor. Bu kolay ve pratik tarif ile mercimek köftesini artık daha sık yapmak isteyeceksiniz. Hem sağlıklı hem de doyurucu olan bu köfteler, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!