Çay saatlerinizi taçlandıracak bir tarif mi arıyorsunuz? Yoğurtlu kurabiye, hem kolay hem de ağızda dağılan eşsiz bir tat sunuyor. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu özel tarif!

Mutfakta geçirdiğiniz zamanları değerlendirmek için mükemmel bir tarif! Yoğurtlu kurabiyenin bu özel tarifi, hem pratik hem de lezzetli. Hazırlamaya hazır mısınız?

Yoğurtlu kurabiye, çay saatlerinizin yeni gözdesi olmaya aday. Hem kolay hem de her ısırıkta ağızda dağılan bu lezzeti evinizde deneyimleyin. İşte tarifi ve püf noktaları!

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

YOĞURTLU KURABİYE

1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
6 – 6,5 su bardağı un
İsteğe bağlı kuru üzüm

Üzerine:

Toz şeker

Yoğurtlu Anne Kurabiyesi Tarifi

Un ve kuru üzüm hariç tüm malzemeleri harmanlayın. Yavaş yavaş un ilavesiyle yumuşak ele yapışan bir hamur elde ediln. Kuru üzüm koyacaksanız ekleyip yoğurun. Ardından avuç içinizi yağlayarak hamurdan iri parçalar koparın. Yuvarlak şekil verin ve üzerini toz şekere batırın. Yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.

İşte karşınızda, çay saatlerinizin yeni gözdesi: Yoğurtlu Anne Kurabiyesi. Bu tarifle, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, her ısırıkta ağızda dağılan, kıyır kıyır bir lezzete sahip olacaksınız. Mutfağınızda bu harika tarifi deneyin ve lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!