Kahvaltılarda veya akşam yemeklerinizde sunabileceğiniz acılı ezme, damakları tatlandıracak enfes bir meze. Bu tarif ile acılı ezme yapmanın püf noktalarını keşfedin ve herkesi etkileyin.

Ev yapımı acılı ezme ile mutfakta fark yaratın. Bu basit ve lezzetli tarif, hem pratik hem de herkesin seveceği türden. Malzemeleri hazırlayın ve bu nefis mezenin keyfini çıkarın.

Acılı ezme, baharatlı ve lezzetli bir meze olarak sofralarınızın olmazsa olmazı. Ana malzemeleri ve sosu ile kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, lezzetli yemeklerinizin yanında harika bir alternatif sunuyor.

Acılı ezme tarifi Nasıl yapılır?

Malzemeler

3 adet domates
3 adet sivri biber
3 diş sarımsak
4 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı limon suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı nane
2 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz

Acılı ezme tarifi Nasıl yapılır?

Sivri biberleri ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkarın.

Ardından ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup, ikiye bölün.

Daha sonra domatesleri de çok küçük doğrayın.

En son maydanoz ve kuru soğanları da incecik doğrayın.

Eğer ince doğrayamıyorsanız aynı işlemi mutfak robotunda çekerek de yapabilirsiniz.

Sarımsakları rendeleyin.

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Biber salçasını, küçük bir kapta taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisiyle karıştırın.

Bir kabın içinde tüm malzemeleri bir araya toplayıp biber salçalı karışım, tuz, nane ve kırmızı biberle karıştırın.

Acılı ezmeyi soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Acılı ezme, hem pratik hem de lezzetli bir meze olarak sofralarınızda yer almayı hak ediyor. Bu tarif ile acılı ezme yapmak hiç de zor değil. Ana malzemeleri karıştırıp, sosu ile lezzetlendirdikten sonra kısa bir süre bekletmek, bu lezzeti ortaya çıkaracak ana adımlardır. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Şimdiden afiyet olsun!