Humusa benzeyen, fakat yapımı çok daha kolay olan nohut mezesi, hem lezzetli hem de pratiktir. Hazır haşlanmış nohutlarla yapabileceğiniz bu tarif, sofralarınıza yeni bir lezzet katacak. İşte, nohut mezesi tarifi ve malzemeleri.

Çabuk ve kolay bir meze tarifi arıyorsanız, nohut mezesi tam size göre. Humusun pürüzsüz kıvamını tutturma derdi olmadan, hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tarif, sofralarınıza lezzet katacak. İşte, nohut mezesi tarifi.

Nohut Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

3 su bardağı haşlanmış nohut
1/3 çay bardağı zeytinyağı
1/2 adet limon suyu
1/2 demet maydanoz(kıyılmış)
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam toz biber
1 tutam pul biber
1tutam maydanoz(kıyılmış)
5-6 adet haşlanmış nohut

NOHUT MEZESİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Nohut haşlamak için nohutları 1 gece önceden suya koyun. Ardından bir tencereye alıp üzerine karbonat ekleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayın.

NOHUT MEZESİ TARİFİ NASIL YAPILIR?
Haşlanmış nohutları bir kaba alın ve kabuklarını ayıklayın.

Mutfak robotondan nohutları geçirin, pürüzsüz kıvam almasına gerek olmadığı için çatal yardımıyla da ezebilirsiniz.

Derin bir kaba ezilmiş nohutları alın.

Üzerine kıyılmış maydanoz, limon suyu, zeytinyağı, karabiber, tuz ve kimyonu ekleyin.

Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.

Servis tabağına alın.

Ufak bir tavada tereyağı, pul biber ve toz biberi eritip üzerine gezdirin. Arzuya göre nohut taneleri ve kıyılmış maydanoz ile süsleyin. Afiyet olsun!

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Nohut mezesi tarifi ile sofralarınıza kolayca lezzet katabilirsiniz. Pratik ve hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu meze, hem lezzetli hem de besleyici. Tarifimizi denedikten sonra yorumlarınızı ve deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!