Ev yapımı Arnavut ciğeri ile mutfakta fırtınalar estirmeye hazır olun! Bu basit tarif, size adım adım lezzetli bir Arnavut ciğeri yapmanın yolunu gösterecek. Hem pratik hem de lezzetli bu tarif ile sofralarınıza renk katın.

Mutfakta yeni lezzetler denemek isteyenler için Arnavut ciğeri, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunar. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarif, misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir tatlı alternatifi olacak.

Evde Arnavut ciğeri yapımı hiç bu kadar kolay olmamıştı! İşte size adım adım mükemmel bir Arnavut ciğeri yapmanın sırlarını sunan bu tarif ile mutfakta geçireceğiniz zaman hem keyifli hem de lezzetli geçecek.

Arnavut Ciğeri Tarifi

Malzemeler

600 g kuzu veya dana ciğeri
2 adet kuru soğan
2 adet patates
1 tutam maydanoz
1 su bardağı un
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
Kimyon
Kızartmak için sıvı yağ

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Arnavut Ciğeri Tarifi

Öncelikle zarı temizlenmiş ciğeri küp küp doğrayıp fazla kanı akması için süzgeçte bekletelim.
Bu sırada patatesleri de soyarak küp küp doğrayalım. Kızgın yağda patatesleri kızartalım ve kızaran patatesleri havlu kağıt üzerine alalım.
Kilitli poşete 1 bardak unu alalım. Üzerine ciğerleri ilave edip poşeti kapatalım. Elimizle poşeti sallayarak bütün ciğerlerin güzelce una bulanmasını sağlayalım. Dilerseniz bu işlemi pişirme kağıdı üzerinde elle de yapabilirsiniz. Poşeti içinde yapmak daha temiz olduğu için tercih sebebi olabilir :)
Fazla unu eledikten sonra ciğerleri bol kızgın yağa bırakalım.
Yaklaşık 1 dk sonra kevgirle bir tur karıştıralım ve 1-2 dk daha pişirelim. Ardından pişen ciğerleri de bir kaba alalım.
Soğanları ince piyazlık doğrayalım. Genişçe bir kaba alarak tuz ilave edelim ve elimizle birkaç dakika ovalım.
Diriliği giden soğana kıyılmış maydanozları ilave edelim. Bu aşamada tercihe göre biraz sumak ve zeytinyağı da eklenebilir.
Bu şekilde hazılanan soğan salatasını dilerseniz ciğerin yanında ayrı bir şekilde servis edebilirsiniz. Fakat ben hepsini güzelce karıştırmayı tercih ediyorum ve soğan salatasına yağ eklemiyorum.
Son aşamada pişirdiğimiz patates ve ciğerleri yeteri kadar tuz ve baharatlar ile karıştıralım.
Soğan salatasını da ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra servis tabağına alalım.

Arnavut ciğer püf noktaları

Ciğerin yumuşak olması için mutlaka zarı temizlenmiş olmalı. Eğer siz temizleyemiyorsanız temizlenmiş alabilirsiniz. Fakat temizlemek de çok zor değil, zarın bir ucundan tutarak soymanız yeterli. Mümkün olduğunca içindeki damarsı sert dokuyu, sinirleri de temizlemek gerekiyor.
Ciğer fazla pişerse sertleşir, bu sebeple çok uzun pişirmemek gerekir.

Bu pratik ve lezzetli Arnavut ciğeri tarifi ile mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli hale getirin. Hem kolay hem de lezzetli bu yemeği yaparak, ailenize ve misafirlerinize unutulmaz bir tat sunabilirsiniz. Ustalık gerektirmeyen bu tarif, herkesin yapabileceği kadar basit. Şimdi, mutfakta lezzet şöleni başlatma zamanı. Afiyet olsun!