Akdeniz'in serin esintilerini mutfaklarınıza taşıyacak zeytinyağlı fava tarifi, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Limon ve portakalın ferahlatıcı dokunuşuyla bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Zeytinyağlı fava yapmanın püf noktalarını öğrenmek ister misiniz? Bu tarif, adım adım yönergelerle sizlere mükemmel fava yapmanın sırlarını sunuyor. Her yudumda Akdeniz lezzetini sofralarınıza getirin.

Zeytinyağlı fava, sofralarınız için hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek. Bu kapsamlı rehberle, fava yapımını kolayca öğrenebilir ve ailenize unutulmaz bir lezzet sunabilirsiniz.

Zeytinyağlı Fava Tarifi

Zeytinyağlı Fava Malzemeleri:

500 gram kuru iç bakla
1 adet büyük boy kuru soğan
4 -5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1/2 limonun suyu
1/4 portakalın suyu
1 adet küp şeker
1 demet ayıklanmış dereotu
Damak tadınıza göre tuz

Zeytinyağlı Fava Yapılışı:

Bol suda yıkadığınız iç baklayı daha kolay pişmesi için bir gece önceden soğuk su ile ıslatın.

Bir büyük kur soğanıı küp küp doğrayarak 2 kaşık zeytinyağında renk alana kadar kavurun.

Sonrasında üzerine sıcak suyunuzu ekleyin. Hemen ardından iç baklanızı, limon ve portakal suyunu, şekeri, tuzu da ekleyin.

Baklalar yumuşayıp kıvam alana kadar, ara ara karıştırtarak pişirin. Kıvama geldiğinde baklalar tüm suyu çekmiş olmamalı. Eğer böyle bir durumla karşı karşıyaysanız bir miktar daha sıcak su ekleyin. Kalan 2 kaşık zeytinyağını da ekleyin ve blender ile püre haline getirin.

Püre halindeki favayı bir kaba alın. Favanızı şekillendirmek isterseniz bir kalıp veya benzeri bir kaba alabilirsiniz. Bu durumda kalıbın altını ıslatmayı unutmayın. Ya da şekil vermeden püremsi kıvamı ile sunabilirsiniz.

MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı

Fava ocaktan alındıktan sonra hangi şekilde servis edilecek olursa olsun, buzdolabında dinlendirilmelidir. Önce oda sıcaklığında soğumasını bekleyin daha sonra üzerini kapatarak en az 5 – 6 saat buzdolabında dinlendirin.

Ayıkladığınız dereotlarını ince ince kıyın. Dolaptan çıkardığınız favanızın üzerini dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz

Bu zeytinyağlı fava tarifi ile Akdeniz'in eşsiz lezzetlerini mutfaklarınıza getirin. Sağlık ve lezzeti bir arada sunan bu tarif, her yemekte ailenize ve misafirlerinize mükemmel bir alternatif sağlayacak. Usta ellerden çıkan bu fava, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Şimdi bu lezzeti deneyin ve tüm ailenizle paylaşın. Afiyet olsun!