Meyve ve pasta tutkunları, buraya! Portakallı pasta, hem göze hem damağa hitap eden enfes bir tatlı. Bu tarif ile misafirlerinizi şımartmaya hazır olun. Hadi, mutfakta harikalar yaratma zamanı!

Portakallı pasta, soğuk kış akşamlarınızı tatlandıracak, sıcacık bir lezzet. Bu adım adım tarifle, pastanızı hem kolayca hazırlayacak hem de tüm ailenizin beğenisini kazanacaksınız. İşte mükemmel portakallı pasta tarifimiz!

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Bu portakallı pasta tarifiyle, tatlı yapmanın ne kadar keyifli ve kolay olduğunu göreceksiniz. Portakalın ferahlatıcı tadı ve kremanın yumuşak dokusu, bu tarifi herkesin favorisi yapacak. Hadi, başlayalım!

MALZEMELER

2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
2 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı yoğurt (oda sıcaklığında)
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Keki ıslatmak için 1 çay bardağı süt
Yarım litre süt
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yarım paket labne peyniri
Kabuğu soyulmuş 2 adet portakal

Portakallı jöle

3 çay bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
Yarım portakal kabuğu rendesi

TARİF

Pasta kreması için bir tencereye yarım litre süt, 1 çay bardağı toz şeker, 1 yumurta, 1 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı nişasta ekleyin.
Karışımı çırpıcıyla iyice karıştırın ve karıştırdıktan sonra ocağın altını açın. Kaynayana kadar karıştırın.
Kaynamayan kremayı 3-4 dakika daha kaynatın ve ocaktan alarak ılınmaya bırakın.
Krema hafif ılındıktan sonra içine 1 paket vanilya ekleyip karıştırın.
Yarım paket labneyi de kremaya ekleyip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.
Portakallı pastanın jölesi için bir tencereye 3 çay bardağı portakal suyu, 2 yemek kaşığı şeker, 1,5 yemek kaşığı nişasta be yarım portakal kabuğu rendesi ekleyin.
Tüm malzemeleri karıştırıp kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın.
Krema ve jölenin üstünde tabaka oluşmaması için ara sıra kremayı ve jöleyi karıştırın.
Pasta keki için derin ve geniş bir kaba 2 yumurta ve 2 kahve fincanı toz şekeri köpürene kadar çırpın.
Karışımın içine 1 kahve fincan yoğurt ve 1 kahve fincanı sıvı yağ ekleyip çırpın.
Son olarak 3 kahve fincan unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.
Tart kalıbını yağlayın ve karışımı içine dökün.
Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında pasta keki pembeleşene kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
Kek piştikten sonra çıkartın ve ılıyana kadar bekleyin.
Ilıyan kekin üzerinde 1 çay bardağı sütle ıslatın.
Islattığınız kekin üstüne kremayı dökün ve üzerine portakal dilimlerini dizin.
En son üstüne portakallı jöleyi de ekleyip buzdolabında dinlendirin.
Buzdolabında dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

İşte karşınızda, her adımı özenle anlatılan portakallı pasta tarifimiz! Bu tarif sayesinde, soğuk kış akşamlarınızı ısıtacak ve lezzetlendirecek harika bir tatlı yapabilirsiniz. Portakalın ferahlatıcı aroması ve kremanın yumuşak dokusu, bu pastayı tüm tatlı tutkunlarının gözdesi yapacak. Denemekten çekinmeyin ve bu lezzetli deneyimi bizimle paylaşmayı unutmayın. Herkese afiyet olsun!