Eğer mercimek köftesini seviyorsanız ve her seferinde mükemmel yapmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu tarif, mercimek köftesinin nasıl dağılmadan yapılabileceğini gösteriyor.

Mercimek köftesi yapmak bazen zorlayıcı olabilir. Köftelerin dağılmasını önlemek için bazı püf noktaları vardır. İşte mercimek köftesini mükemmel yapmanın sırları!

Mercimek köftesi, sofralarımızın olmazsa olmazları arasında yer alır. Bu rehber, mercimek köftesini her zaman dağılmadan nasıl yapabileceğinizi anlatıyor.

MALZEMELER

¾ su bardağı ince bulgur
1 su bardağı kırmızı mercimek
2,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
3 yemek kaşığı limon suyu
3 su bardağı su
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 diş sarımsak (rendelenmiş)
2 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 dal taze soğan
1/4 bağ maydanoz

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Tencereye 1 su bardağı kırmızı mercimeği alın. Üzerine su ekleyin ve ocağın altını açın. Su kaynadıktan sonra ateşi kısın ve mercimekler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.
Mercimekler piştikten sonra tencereye 3/4 su bardağı ince bulguru ekleyin. Malzemeleri karıştırın ve kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirin.
Bu arada bir tavada yarım çay bardağı zeytinyağı kızdırın. Üzerine 1 diş rendelenmiş sarımsak ve doğranmış 2 adet soğanı ekleyin.
Kavrulan soğanların üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçası ekleyin ve kavurun. Sonrasında ocağın altını kapatın.
Derin bir karıştırma kabına haşladığınız mercimekli karışımı dökün. Üzerine kavurduğunuz soğanları ilave edin. Ardından tuz, pul biber, karabiber ve kimyon ekleyerek karıştırın.
Karışıma doğradığınız maydanoz ve taze soğanı ilave edin. Son olarak 3 yemek kaşığı limon suyu ekleyip yoğurun.
Yoğurduğunuz harçtan parçalar koparıp eliniz ile sıkarak şekil verin. Tamamını şekillendirdikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Dağılmayan mercimek köftesi yapmak için bu tarifi uygulayarak her defasında lezzetli ve göze hitap eden köfteler elde edebilirsiniz. Bulgur ve mercimeğin mükemmel uyumuyla hazırlanan bu köfteler, hem sağlıklı hem de doyurucudur. Şimdi bu tarifle kendi mercimek köftenizi yapmaya başlayabilir, sevdiklerinizle beraber afiyetle yiyebilirsiniz.