Mercimek köftesi, altın günlerinin en sevilen lezzetlerinden biridir. Kolay yapımı ve lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek bu tarif, kırmızı mercimek ve köftelik bulgurun enfes birleşimi ile hazırlanıyor. Altın günlerinde misafirlerinize ikram edebileceğiniz bu harika lezzetin tarifi için işte detaylar...

Altın günlerinde sofraların vazgeçilmezi olan mercimek köftesi, kırmızı mercimek, ince köftelik bulgur ve baharatlarla hazırlanan, lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan bir tariftir. İşte sizler için hazırladığımız, adım adım mercimek köftesi tarifi ve püf noktaları...

Mercimek köftesi, altın günlerinin en popüler lezzetlerinden biridir. Kolay yapımı ve nefis tadıyla bilinen bu köfte, kırmızı mercimek ve ince köftelik bulgurun mükemmel uyumunu sunar. Altın günlerinde misafirlerinize ikram edebileceğiniz bu lezzetli tarif için işte detaylar...

MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
1 baş kuru soğan
1 demet maydanoz
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 demet taze soğan
2 yemek kaşığı salça
3 su bardağı su
Yeteri kadar tuz
Kimyon
Pul biber
Karabiber

5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor 5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor

TARİF

Mercimek köftesi yapmak için mercimekler yıkanır ve uygun bir tencereye alınarak, üzerini 3 su bardağı su ilave edilir. İyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir.
Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğan sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavrulur, içine salça ilave 1-2 dakika daha kavrularak ocaktan alınır.
Yarım saat dinlenen mercimeklere, kavurduğumuz salçalı soğan eklenir ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde, güzelce yoğurulur.
İyice karışan köfte harcına tuz ve baharatlar ilave edilerek, tekrar yoğrulur.
Son olarak ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ilave edilir. Malzemelerin güzelce karışması sağlanır
Köfte harcı biraz soğuduktan sonra, bütün malzemeler el ile yoğrularak yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır.
Köftelere şekil verilerek, marul veya roka yaprakları üzerine dizilir.

Mercimek köftesi, altın günlerinin vazgeçilmezi olarak sofralarımızda yer almaya devam ediyor. Kırmızı mercimek, ince köftelik bulgur ve baharatlarla hazırlanan bu lezzetli tarif, pratik yapımı ve enfes tadı ile herkesin beğenisini kazanıyor. Misafirlerinize sunabileceğiniz bu harika lezzeti mutlaka deneyin. Afiyet olsun! Bu ve benzeri güncel tarifler için sitemizi takip etmeye devam edin.