Menemeni herkes yapar ancak lezzetini 5'e katlayanı herkes bilmez. İşte menemenin lezzetini arttıracak püf noktalar ve özel pişirme tekniği.

Menemen yaparken bilmeniz gereken pişirme tekniği. Bu püf noktayı uyguladığınızda menemenin lezzeti 5'e katlanıyor

Menemen, Türkiye'nin hemen hemen her yerinde yapılıyor. Yörelere göre ise farklılık oluşturuyor. Kimileri menemeni soğanlı, kimileri ise soğansız yapıyor. Yine kaşar peynir rendesi ekleyip eklememek de kişilerin tercihine kalıyor. Ancak ne olursa olsun kahvaltıların olmazsa olmazlarından menemenin lezzetini 5'e katlayacak pişirme tekniği var. İşte tüm detaylar. 

Aksam.com.tr'de paylaşılan bir içerikte; lezzetli menemenin püf noktaları aktarıldı; Buna göre uygulamanız gereken adımlar şöyle..

*Domatesler çok sulu değil, tavaya yapışıyorsa birazcık kaynar su ekleyebilirsiniz. Genellikle de bu duruma gerek kalmayacaktır.

*Domatesler piştikten sonra yumurtaları kırabilirsiniz. Yumurtaları ister ayrı bir kapta çırpıp ekleyin isterseniz gibi tavaya kırıp tavada karıştırabilirsiniz.

*Üzerine tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyerek yumurtalar pişene kadar bekledikten sonra kaşar peyniri eklemek istiyorsanız bu aşamada peynirleri de ilave edebilirsiniz.

MALZEMELER
2 yemek kaşığı sıvı yağ

3 adet yeşil biber (Sap ve çekirdekleri temizledikten sonra, ince ince doğrayabilirsiniz)

3 orta boy domates

Yarım çay kaşığı tuz

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

3 adet yumurta

İsteğe bağlı: kaşar peyniri küçük bir kasenin yarısı kadar yeterli olur.

MENEMEN NASIL YAPILIR?
Menemen, Türk mutfağının en sevilen ve en kolay kahvaltılıklarından biridir. Menemen yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

Menemen yapmak için öncelikle domatesleri yıkayın ve küçük küçük doğrayın. Biberleri de yıkayın ve ince ince kesin. Bir tavaya sıvı yağı koyun ve ısıtın. Biberleri yağda kavurun. Domatesleri de ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Tuz, karabiber ve pul biberi de ilave edin. Yumurtaları bir kasede çırpın ve tavaya dökün. Yumurtalar pişene kadar karıştırın. Menemeniniz hazır, sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

ÇAKALLI MENEMENİ NASIL YAPILIR?
Samsun'a özgü Çakallı menemeni dünyaya nam salan lezzetlerin başında geliyor. Aydinlik.com.tr'de yer alan haberde; Çakallı menemeninin lezzetine lezzet katan püf noktları derlendi. İşte Çakallı menemeni için dikkat etmeniz gerekenler:

Çakallı menemenini yaparken dikkat etmeniz gereken 3 nokta var. Bunlardan ilki 1 kaşık da olsa zeytinyağını mutlaka eklemeniz. Ezeceğiniz domateslerin kabuklarını soymanız ve 2 adet yumurtanın sadece sarısını kullanıyor olmanız. İşte hepsi bu kadar. Kelin Yeri'ndeki menemen 5 dakikada evinize geldi bile...