Vali Ali Çalgan, Hitit Üniversite'nin gelecek planlarını dinledi! Vali Ali Çalgan, Hitit Üniversite'nin gelecek planlarını dinledi!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye genelinde okullardaki ders saatlerinin düzenlenmesine ilişkin bir genelge yayımladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla tüm valiliklere gönderilen genelgede, derslerin başlama ve bitiş saatlerinin düzenlenmesinde gün doğumu ve batımı saatlerinin yanı sıra toplumsal şartların dikkate alınması gerektiği vurgulandı.

Valilikler Ders Saatlerini Belirlemede Yetkili
MEB, il bazlı ders saati başlangıç ve bitiş saatlerinin belirlenmesi yetkisinin valiliklerde olduğunu hatırlattı. Genelgede, mevcut ileri saat uygulamasının devam ettirileceği ve kış saati uygulamasına ilişkin taleplerin valilikler tarafından değerlendirileceği belirtildi.

Genelgede şu ifadelere yer verildi: “İlk ve ortaöğretim okullarındaki derslerin başlama ve bitiş saatleri, gün doğumu ve batımı ile toplumsal şartlar göz önünde bulundurularak düzenlenmelidir. Öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için gerekli tedbirler valilikler tarafından alınmalıdır.”

Ders Saatleri Eğitim ve Öğretimi Aksatmayacak Şekilde Düzenlenecek
Mevzuat gereğince ders yılının 180 iş gününden az olamayacağına dikkat çekilen genelgede, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi gerektiği vurgulandı. Öğrencilerin güvenliği ve derslerin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için valilikler yetkili kılındı.

İleri Saat Uygulaması Devam Edecek
Genelgede ayrıca, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla uygulanan ileri saat uygulamasının devam ettirileceği belirtildi. Kış saati talebi olan illerin ise bu durumu valilikler aracılığıyla çözebileceği ifade edildi.